3/5
Artist:
Clif Magness
Album:
Lucky dog
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Frontiers Music s.r.l.

Lucky dog – nytt med Clif Magness

Hans karriär spänner över tre decennium där han har haft ett finger med i massor av låtar som har blivit hits.

När Clif Magness nu släpper plattan Lucky dog är han tillbaka som soloartist.

Clif Magness, låtskrivare, producent och multinstrumentalist, började vara inblandad i låtar som nådde hitnivå under 1980-talet.

Han fick en nummer ett-hit med Jack Wagners All I need. Det blev topp fem med Wilson Phillips och Impulsive. 1990 vann Magness en Grammy för låten The places you find love (Quincy Jones). Och så där fortsätter det.

Värt att nämna också är att Magness var en av de första producenterna och låtskrivarna som jobbade med Avril Lavigne. Han har också jobbat med artister som Céline Dion, Hanson, Steve Perry, Amy Grant, Joe Bonamassa, Jessica Simpson, Kelly Clarkson och Clay Aiken för att nämna några. Totalt har Magness varit med och hjälpt till med album som har sålts i hundratals miljoner exemplar.

I ett pressutskick säger Magness så här:

Years have passed since my last solo effort, but the truth is, I am, at the heart of things, a journeyman songwriter, and producer for others, and still am. But I have had an awesome time stepping out and putting together this record.

Vid sidan om arbetet med andra artister har Magness även haft ett soloprojekt och nu är det dags för en ny egen platta. Vi får Lucky dog.

 1. Aint no way
 2. Don’t look now
 3. Unbroken
 4. Like you
 5. Love needs a heart
 6. Nobody but you
 7. Maybe
 8. Shout
 9. Rain
 10. All over my mind
 11. My heart

Clif Magness bjuder på klassisk melodiös rock/AOR. Det är musik som hamnar i samma fack där vi redan har artister som Robin Beck, Toto och Journey. Man kan nog även få en del Def Leppard-vibbar av det. Så gillar ni den typen av musik så är det här ett bra album – även om det är aningen ojämnt.

Här finns några suveränt sköna rocklåtar som verkligen sticker ut: Don’t look now, Unbroken, Love needs a heart, Maybe, All over my mind och My heart.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Vaccines blir bara bättre och bättre

Nästa inlägg

Daltreys första soloalbum på 26 år