By Lightning - Drifting Into The Night

By Lightning bjuder på ett sjuhelsikes gung!

Varför inte testa lite ny svensk rock?

Då är det By Lightnings färska debutsingel som du ska ge en chans för det svänger som fan om det här!

4/5

Artist:
BY LIGHTNING
Albumtitel:
DRIFTING INTO THE NIGHT (SINGEL)
År:
2019

Genre:
ROCK
Skivbolag:
BY LIGHTNING

By Lightning bildades i Arvika, för ungefär tre år sedan, av Alex Haglund och Jimmy Dahlgren sedan den förstnämnde hade flyttat hem efter att ha bott i Oslo under 15 år.

By Lightning skickade ut sin första singel – Drifting into the night – för någon vecka sedan och det här känns både fräscht och klassiskt. Det är retrorock ’n’ roll över det hela och för den som gillar 1970-talsrock så lär det här smaka mumma.

Så här säger Jimmy Dahlgren i ett mejl:

Soundet var ganska självklart. Alex skriver i stort sett all musik så visste vi redan tidigare hur alsterna kunde komma att låta. Sedan formas soundet när musikerna i bandet lägger sin touch på helheten.

By Lightning (Alex Haglund, Jimmy Dahlgren, Emil Solberg Wachenfeldt och Pär-Anders Zetterberg) har influenser från klassiska band som Thin Lizzy och Led Zeppelin och man är inte ute och cyklar om man säger att det hörs.

Drifting into the night inleds med ett riktig skönt gitarriff, sedan får man både trummor och lite piano. Fast det är när Alex Haglund drar i gång med sången som man får någon aha-känsla. Vilket gung det här gänget bjuder på! När refrängen sedan kickar i gång är man totalsåld.

Fast By Lightning är inte klara med den som lyssnar med det. De trycker även in lite orgel i låten och även om det inte tar så jäkla stor plats så lyfter det allting.

Drifting into the night är hämtad från det kommande debutalbumet, men innan det släpps, någon gång i augusti-september om allt går som det ska, så kommer det ytterligare en singel i slutet av maj eller i början av juni.

By Lightning
Alex Haglund (sång, gitarr)
Jimmy Dahlgren (bas)
Emil Solberg Wachenfeldt (keyboard)
Pär-Anders Zetterberg (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Ensamheten - Snälla Lämna Mig
Föregående inlägg

Ensamheten är på gång med en ny platta

Nomy - Take Back The Power
Nästa inlägg

Nomy & The Interrupers blir något extra ...

Senaste om By Lightning