Streetlights – By Lightnings debutplatta är här

By Lightning har bjudit på några grymt sköna singlar.

Nu är det dags för det svenska rockbandet att skicka ut sin debutplatta.

Vi får Streetlights.

4/5

Artist:
BY LIGHTNING
Album:
STREETLIGHTS
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
BY LIGHTNING

By Lightning bildades i Arvika, för tre-fyra år sedan, av Alex Haglund och Jimmy Dahlgren sedan den förstnämnde hade flyttat hem efter att ha bott i Oslo under 15 år.

Och det var före sommaren 2019 som By Lightning slog ned som en blixt här hemma. Det var då de skickade ut sin debutsingel Drifting into the night – och det gunget som man fick med den låten skojar man inte bort …

Nu får vi elva låtar som går i det spåret:

 1. Everybody loves you when you’re dead
 2. Streetlights
 3. Harry Bang
 4. Drivin’
 5. Hypocrite
 6. Glorified
 7. Country is calling
 8. No money to give
 9. Fly
 10. Dangerous mind
 11. Drifting into the night

Det räcker hyfsat långt att man vet om att spår nummer fyra år spår nummer tolv är riktigt bra på Streetlightsplattan.

Det sistaspåret, Drifting into the night, svänger det som fasiken om. Det är både fräscht och klassiskt. Det är retrorock ’n’ roll över det hela och för den som gillar 1970-talsrock så lär det här förmodligen smaka bra.

Den andra singeln är Drivin’ och det är en riktigt skön bilåkarlåt. Återigen doftar det en del 1970-tal över soundet och det är samma sköna gung som det är i Drifting into hte night. Här får vi dessutom lite orgel – och det gör att detta sticker ut en del. Alltså, det låter grymt bra!

Resten av plattan då? Ja, det är klassisk rock ’n’roll där bandet har en fot i 1970-talet och den andra i 1980-talet. Och plattan får en bra start med Everybody loves you och titelspåret Streetlight där det återigen är det där orgelsoundet som Emil Solberg Wachenfeldt skickar ut som gör att By Lightning sticker ut lite extra från andra band.

Nu räcker det givetvis inte med det utan By Lightning lyckas verkligen snickra ihop bra låtar. Harry Bang, No money to give, Dangerous mind … det är bara till att vrida upp volymen!

Det behöver dock inte sätta sig efter en lyssning utan man kan behöva ge det en chans för att man verkligen ska fasta för det. Nu ska man inte se det som något negativt för det är sådana plattor som man kommer att fortsätta att lyssna på även om många år.

By Lightning
Alex Haglund (sång, gitarr)
Jimmy Dahlgren (bas)
Emil Solberg Wachenfeldt (keyboard)
Pär-Anders Zetterberg (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det spritter i kroppen när The Killers släpper Caution

Nästa inlägg

Nu börjar JAWS slå på allvar i England

Senaste om By Lightning