Vilken härlig debutplatta, Boys From Heaven!

Under 2017 släppte Boys From Heaven sin debut-EP.

Nu är det dags för det danska rockbandet att släppa sin första fullängdare: The great discovery.

5/5

Artist:
BOYS FROM HEAVEN
Albumtitel:
THE GREAT DISCOVERY
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
TARGET RECORDS

Boys From Heaven bildades sommaren 2015 då de började leka med sina idéer och skrev på sina låtar. 2016 växte bandet till ett sjumannaband och året efter kom det Köpenhamnbaserade bandets första EP.

De senaste två åren har bandet arbetat hårt med att färdigställa sin debutplatta – och nu är den alltså här.

 1. The ascent
 2. Green fields
 3. Sunshine soul
 4. Burning like a flame
 5. A fool’s hope
 6. Keep on movin’
 7. Memory
 8. Only child
 9. Convictions
 10. Old days
 11. Don’t you cry
 12. Worlds apart
 13. Smile

Jag minns att när jag skrev om Boys From Heavens debut-EP så drog jag jämförelser med Huey Lewis & The News. I dag låter det inte riktigt så. Visst får man fortfarande de vibbarna stundtals, men de första andra banden som man tänker på nu är i stället Toto, Hall & Oates och Journey. Det var tre band som jag även nämnde för några år sedan så visst är det ett Boys From Heaven som man känner igen.

Då får vi klassisk soft rock. Det är rockmusik som är inspirerad från hur AOR och klassisk rock lät under 1970- och 1980-talet.

Det är så snyggt, mjukt och skönt gjort. Det är både piano och saxofon som gör att man nästan börjar fundera på hur jäkla smooth ett rockband kan låta egentligen!

Fast Boys From Heaven fastnar inte i samma spår hela tiden. De trycker på lite i en del låtar. Inte för att det blir tungt, men det blir lite mer gung på något sätt. Det låter grymt bra – och det växer för varje lyssning.

Har du redan hört debut-EP:n och gillade den så lär du utan tvekan gilla den här plattan för här finns inte ett svagt spår. Däremot så kryllar det av sjukt sköna låtar som man vill spela sönder och samman. I min bok så kommer detta att bli en klassiker och en platta som kommer att spelas under många år framöver.

Topp tre? Green fields, Memory och Keep on movin’ … och Burning like a flame.

Boys From Heaven
Chris Catton
(sång)
Mads Schaumann (gitarr)
Esben Christensen (gitarr)
Andreas Valentin Berg (bas)
Søren Viig Mathiesen (trummor)
Mads Noyé (keyboards)
Jonas Klintström Larsen (saxofon)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Bruce Springsteen bjuder på ett kanonalbum

Nästa inlägg

Make a move - en kanonplatta av Ulf Nilsson!

Senaste om Boys From Heaven