Punk is dad (and mum)! Här är The Old!

Kommer ni ihåg Trance Dance? Klart ni gör …

De är inte tillbaka.

Men det är Ben Malén – med bandet The Old.

4/5

Artist:
THE OLD
Albumtitel:
LIFE AFTER DEATH
År:
2021

Genre:
PUNK
Skivbolag:
INSTAPUNK UNLTD

Trance Dance var popbandet som hade stora framgångar med låtar som Hoodoo wanna voodoo, River of love, Don’t say go och You’re gonna get it. Frontfigur där var Ben Marlene som alltså är Ben Malén. Sedan några år tillbaka har han punkbandet The Old.

De andra i bandet är Taina Malén, som är syster till Ben. Hon turnerade med Europe i slutet av 1980-talet och efter det jobbade hon på skivbolag i såväl Sverige som i Australien. Hon jobbade sedan på filmbolag och sedan på tv-bolag.

Stefan Möller finns med på trummor. Han har tidigare spelat i band tillsammans med Ben i Finland.

Gitarristen Uffe Enberg är folkpensionär och tidigare popstjärna som medlem i Paul Oxley’s Unit.

Mikel Metsämäki är basisten som tidigare har varit bilentreprenör och politiker, men som numera är sjuksköterska. Metsämäki och Malén hade ett band i Finland när de var 14 år. De tyckte först att de var usla, men när Ramones första album släpptes insåg de att de var punk.

Nu är gamlingarna tillbaka med en ny platta: Life after death.

 1. The boomer
 2. The life
 3. The Pee (incontinentus maximus)
 4. The reading glasses
 5. The getup
 6. The arrest
 7. The hell
 8. The louder
 9. The worry
 10. The loner
 11. The beach

The Old är till för att fylla tomrummet av ny musik som riktar sig till människor i sina sämsta år. Människor som har lämnats i radioskugga, då det förutsätts att om du är gammal lyssnar du på gammal musik eller nya ballader. Fel! Punk is dad! (and mum).

Från pressutskicket inför albumsläppet

Albumtiteln – Life after death – säger väl egentligen allt. Det handlar om ”Live fast, play hard, die old.”

Det är ett grymt skönt album och det är en jävla massa humor – men samtidigt en del allvar – i de här punklåtarna för även om de kommer att brinna i helvetet så har The Old haft roligt på vägen dit … det sjunger de om i The hell.

Det är låtar som handlar om pensionssparande, världens undergång, demens och läsglasögon!? Det som handlar om livet när du vandrat vidare till andra halvlek.

Låtarna kommer i ett punkformat där man kan dra en del paralleller till Ramones och det finns även en del spår av Trance Dance här. Det är punk, surfrock, pop och till och med lite hip-hop i detta. Då blir det ett jäkla gung samtidigt som man mest sitter och ler.

Att ålder inte spelar någon roll när det gäller musik visste vi sedan tidigare. The Old – där bandmedlemmarna tillsammans är 248 år – visar det återigen. Punk is dad! (and mum).

Topp tre? The boomer, The Pee (incontinentus maximus) och The getup, men det är sköna låtar hela vägen och albumet är slut på drygt 19 minuter så det är definitivt värt att lyssna på från början till slut, inte minst eftersom man får en del nostalgikänslor.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Birdy ger oss sin "skilsmässo"-platta

Nästa inlägg

Bered en plats för … Division 7!

Senaste om The Old