4/5
Artist:
Patrik Hillerhag
Album:
Du (Singel)
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
Patrik Hillerhag

Patrik Hillerhag debuterar med Du

Patrik Hillerhag har släppt sin debutsingel som soloartist.

Då få vi en personlig låt som låter väldigt bra.

Vi får Du.

29-årige Patrik Hillerhag är en sångare/låtskrivare från från Hässelby. Han är uppväxt med punkmusiken från 1970-1990-talet och han avgudade artister och band som Joe Strummer, Billy Bragg, Paul Westerberg och Rancid.

Jag har alltid älskat skräniga gitarrer och smarta texter, men också uppskattat akustisk folkmusik och country. Jag är ett stort fan av Johnny Cash.

Hillerhag började spela gitarr som 16-åring och senare samma år började han spela trummor och startade punkbandet Stiffy Jones där han spelade mellan åren 2005-2017.

Nu ger sig Hillerhag ut på något okända vatten. Några skräniga gitarrer får vi inte.

Hillerhag beskriver det bäst själv:

Min musik lutar mer åt det akustiska hållet, men jag har ännu inte skakat av mig punken … som om det någonsin kommer hända.

Debutsingeln Du är en väldigt personlig låt. Då blir det också en jäkla känsla när Hillerhag ger oss en bra text till den här softa musiken som går åt det akustiska och folkrock-hållet.

Min debutsingel är definitivt en personlig låt om en tjej som jag brukade vara ihop med, men den handlar också om mitt beroende till alkohol och droger som jag nu har blivit av med sedan ett år tillbaka. Jag kan också klämma in att den också handlar om att tiden har gått fort de senaste åren och att jag kan sakna den gamla tiden när allt gick lite långsammare. Det känns som om folk i dag hittar något jättebra och sen glömmer helt bort det dagen efter när de hittat något annat.

Du är en väldigt skön, melankolisk låt och när man har låtit den snurra några gånger så har den växt ytterligare och då vill man gärna sitta och sjunga med … ja, man vill inte byta låt i första taget.

Bland annat får vi dessa textrader:

Jag är kvar i den världen vi var

Men om jag kunde ta ett steg tillbaks

Så hade jag gjort det för längesen och

Byggt en tidsmaskin och rätta till alla mina fel

Jag hade tänkt efter hundra gånger

Jag tänkte aldrig efter

Men jag är efterklokast i världen

Skulle kunna skriva en bok på tusen sidor

Om alla mina fel

Det är så öppet, så ärligt och så bra!

Hillerhag har mer på gång. Under våren 2018 släpper han sjuspårs-EP:n Inte en gång till.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

John Död avbryter julkoman och ger oss en ny låt

Nästa inlägg

"Jag förvånas själv att jag ens får ihop det ibland"