Bered en plats för … Division 7!

Division 7 har varit ett småspännande indiepopband under flera år.

De har dock inte fått till den där riktigt fullträffen – inte förrän nu vill säga!

4/5

Artist:
DIVISION 7
Albumtitel:
BERED EN PLATS FÖR … (EP)
År:
2021
Genre:
INDIE
Skivbolag:
SEPTEMBERNATT RECORDS

Division 7 släpper EP:n Bered en plats för … Foto: Pressbild

Division 7 var under många år en duo som bestod av Dara Khudaida och Max Söderholm som började skriva låtar tillsammans under gymnasiet år 2008. Numera har bandet växt till sex personer: Dara Khudaida, Max Söderholm, Anton Johansson, Alexander Markman, Oskar Flygare och Olle Ronach.

Division 7:s tidigare EP:s – Från botten upp till toppen och ner samt Länge leve Division 7 – är två småcharmiga skivor. En del låtar där är riktigt bra, men det har känts som om någon ting har saknats för att det riktigt ska fastna.

Det där kan ni glömma bort på den nya EP:n Bered en plats för … Här saknas ingenting. Här blir det fem kanonlåtar!

  1. Gasolin’
  2. Majorna
  3. Sensöndageftermiddag
  4. Imorgon igår
  5. Linnea

Redan med singeln Majorna – som är en av de absolut bästa låtarna som Division 7 har gjort – så insåg man att det svenska indiepop/indierock-bandet hade något speciellt på gång. Det är verkligen en låt som ser till så att kroppen skakar i gång. Inte minst så bjuder det där orgelsoundet upp till dans … det är ett så himla glatt sound att man inte kan motstå Division 7 som dessutom bjuder på rena allsångsrefrängen.

Här finns även singeln Sensöndageftermiddag. Det är något annat. Här blir det ett lugnare tempo och en mer melankolisk känsla och Division 7 beskriver ångesten på sensommarsöndagen … låten är nästan sex minuter lång och den är hur skön som helst, inte minst när den växer och och växer för att brista ut i en härlig avslutning. Inte minst så är gitarrsoundet hur skönt som helst.

Och det finns mer på EP:n. Det finns faktisk en låt som slår båda de där singlarna och det är Gasolin’.

Vi ville göra den ultimata roadtrip-låten, distinkt rock som samtidigt känns svävande och luftig.

Division 7

Vilket härligt gung Division 7 bjuder på här! Man fastnar direkt och sedan vill man inte sluta lyssna! Återigen får vi en allsångsrefräng – och lite blås vilket verkligen höjer låten – och det är verkligen som bandet säger en bilåkarlåt. Man vill verkligen cabba ned och dra ut en runda i värmen för att drömma sig bort till något trevligt ställe.

Imorgon igår och Linnea rundar sedan av en riktigt fin EP som släpps i morgon den 21 maj. Ja, det är utan tvekan det bästa som Division 7 har gjort.

Division 7
Dara Khudaida
(sång, gitarr)
Anton Johansson (gitarr)
Alexander Markman (gitarr, orgel, synth)
Max Söderholm (bas)
Oskar Flygare (saxofon, gitarr)
Olle Ronach (trummor, percussion, synth)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Punk is dad (and mum)! Här är The Old!

Nästa inlägg

Retroinslag när Peter Hermansson släpper nytt

Senaste om Division 7