Det här är mästerligt av Liam Gallagher!

Fem sololåtar.

Fem Oasis-låtar.

Det är vad du får när Liam Gallagher släpper MTV Unplugged – och det här är rena magin!

5/5

Artist:
LIAM GALLAGHER
Albumtitel:
MTV UNPLUGGED: LIVE AT HULL CITY HALL
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
WARNER MUSIC, R-W STUDIO

Det blir alltså tio spår och Liam Gallagher har verkligen valt med omsorg för han tar inte bara de största hitsen när han äntligen gör MTV Unplugged.

  1. Wall of glass
  2. Some might say
  3. Now that I’ve found you
  4. One of us
  5. Stand by me
  6. Sad song
  7. Cast no shadow
  8. Once
  9. Gone
  10. Champagne supernova

När Oasis gjorde MTV Unplugged var det med Noel Gallagher och någon Liam Gallagher fanns inte på scenen den kvällen 1996 …

24 år senare kan Liam Gallagher äntligen kliva upp på unplugged-scenen när han är ute på någon comebackresa som har pågått sedan 2017 då han släppte As you were.

På MTV Unplugged kryllar det av kanonlåtar och Gallagher lyckas verkligen göra det här bra när han tar hjälp av en stråksektion och en kör. Han har även med sig gitarristen Bonehead, som fanns med i Oasis, på en del av de klassiska låtarna.

Utan tvekan så är Liam Gallaghers nya sololåtar väldigt, väldigt bra – inte minst Once och Now that I’ve found you (som är inspirerad av hans dotter Molly) – och de gör sig även på det här avskalade sättet, men det är något magiskt över Oasis-låtarna och det är när de går i gång som man verkligen börjar le med hela kroppen. Ta Some might say med både stråkar och piano … och sedan Gallaghers röst då. Han låter lika bra i dag som i storhetsdagarna och det är så lätt att förstå varför Oasis en gång i tiden var ett av världens största band.

Dessutom blir man ju inte ledsen när en av de absolut bästa låtarna som Oasis har gjort finns med här: Stand by me. Det är dock en annan Oasis-låt som gör att man nästan tappar andan. Det är Sad song. Det är en av deras mer okända låtar. Den finns inte med CD-versionen av Definitely maybe (1994), men den finns med på LP-version … konstigt, men så är det.

Dessutom så är det Noel Gallagher som sjunger på originalversionen. Även med Liam Gallagher bakom mikrofonen så är det verkligen en pärla precis som redan nämnda Stand by me. Båda de låtarna är hur bra som helst på detta avskalade sätt.

Where we’re living, in this town
The sun is coming up and it’s going down
But it’s all, just the same at the end of the day
And we cheat and we lie
Nobody says it’s wrong
So we don’t ask why
Cause it’s all, just the same at the end of the day
We’re throwing it all away

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Territories gör det lika jäkla bra denna gång

Nästa inlägg

Ett jävla gung med Skanky Fred & Puritanerna

Senaste om Liam Gallagher