Territories gör det lika jäkla bra denna gång

Territories släppte en alldeles grymt bra platta under 2020.

Nu är de tillbaka med en sexspårs-EP – och det låter precis lika jäkla bra denna gång!

5/5

Artist:
TERRITORIES
Albumtitel:
WHEN THE DAY IS DONE (EP)
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
PIRATES PRESS RECORDS

Det kanadensiska punkbandet Knucklehead var aktivt mellan 1994 och 2013. De släppte ett helt gäng med suveräna plattor, men 2013 kastade de in handduken.

Så vad har då Knucklehead med Territories att göra? Tja, det är bandmedlemmar från Knucklehead som är Territories … och nu ger punkbandet, som bildades 2015 i Calgary, oss sex låtar på EP:n When the day is done.

  1. Second son
  2. Defender
  3. SOS
  4. The lockdown
  5. Welcome home
  6. Quit this city

Territories gör det verkligen skitbra! Det är punk, men det är också alternativ rock. Det är inte bara den där klassiska old school-punken utan Territories vrider till sitt sound en del. Ni vet, lite som band som The Gaslight Anthem och The Menzingers gör. Det är musik som man inte riktigt vet om man ska placera in i punk- eller det alternativa rock-facket. Skitsamma, för det låter bra! Det låter riktigt jäkla. De här melodierna och refrängerna … man vill bara ha mer!

Bästa spåret? Välj själv, men såväl The lockdown som Quit this city får i alla fall mig på gott humör.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En ny alldeles lysande singel från Jesper Binzer

Nästa inlägg

Det här är mästerligt av Liam Gallagher!

Senaste om Territories