Transatlantic Radio fixar mer abstinens …

Börjar du få abstinens efter sommaren?

Då ska du dra i gång Transatlantic Radios senaste singel, Fever dream.

Fast den där abstinensen lär knappast minska …

Artist:
TRANSATLANTIC RADIO
Albumtitel:
FEVER DREAM (SINGEL)
År:
2024
Genre:
AOR
Skivbolag:
4040677 RECORDS DK

Det var sommaren 2022 som Transatlantic RadioVictor Brodén, Mattias Osbäck, R. J. Ronquillo, Chris Reeve och Fred Kron – dök upp i AOR-världen. De presenterade sig på bästa sätt med debutsingeln That’s what you get (for fallin’ in love). Sedan dröjde det till januari 2023 innan nästa singel kom, The good times. Sommaren 2023 var det dags igen. Då kom singeln Against all the odds.

Det där är tre finfina singlar och man har väl mest hela tiden hoppats på att det ska hända mer och framför allt att det ska komma mer lite mer ofta … fast varför gnälla när det som Transatlantic Radio ger oss håller hög, hög klass varje gång?

Nu verkar det i alla fall hända grejer. Vi har fått singel nummer fyra, Fever dream. Och vet ni vad? Ett album är på gång. Förhoppningsvis kan AOR-bandets debutalbum komma redan i sommar!

Fast fram tills dess har vi i alla fall Fever dream, och givetvis de tidigare singlarna, att lyssna på. Den här senaste låten är ingenting annat än en AOR-pärla!

Och tillhör du – precis som jag – de som älskar Def Leppard så lär du gilla detta. Det är liksom inte som så att Transatlantic Radio försöker dölja vad de har lyssnat på för att göra denna låt (eller tidigare heller för den delen) … och jäklar vad fint det är! Det är soft Transatlantic Radio-AOR med såväl Def Leppard-trummor som Def Leppard-körer. Om det låter för mycket Leppard? Nope. Inte en chans.

Det finns dessutom en annan artist som man kan höra vibbar från här: Bryan Adams som var rena balladmästaren under 1980-talet.

Då blir det välgjort, nästan överproducerat och på gränsen till sliskigt – och alldeles jävla underbart!

Fever dream är klassisk 80-tals-AOR gjord på bästa Def Leppard-manér. Det är låt nummer fyra i raden av singlar och vi själva tycker nog att detta är den starkaste hittills.

Mattias Osbäck

Sångaren Osbäck sa det själv, att Fever dream är den starkaste låten som Transtalantic Radio har gjort. Det är bara till att hålla med och blicka fram mot varmare tider för detta kommer att bli en av de mest spelade låtarna i sommar här hemma. Och låten fungerar lika bra en sommarkväll på balkongen som att ta med sig på en tur med bilen. Det är en riktigt fin bilåkarlåt – precis som det är med varenda pärla som Transtalantic Radio har gett oss.

Det börjar dessutom hända mer med Transatlantic Radio som har två Sverige-spelningar bokade i sommar. Dels finns de med på Malmö melodic, som är en renodlad AOR-festival där där de kommer att dela scen med bland andra Dare, Romeo’s Daugther och Ronnie Atkins (Pretty Maids), den 28 juli. Dels blir det en spelning på Victor Brodéns och Mattias Osbäcks hemmaplan, Karlskrona. Den 2 augusti kommer hela bandet att ta plats på scenen på Trossö på Skärgårdsfesten.

Transatlantic Radio
Mattias Osbäck
(sång)
R. J. Ronquillo (gitarr)
Victor Brodén (bas)
Chris Reeve (trummor)
Fred Kron (keyboard)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Takida kan redan börja fira ... vilken fin platta!

Nästa inlägg

Selma & Gustaf har hittat hem igen

Senaste om Transatlantic Radio