Världsklass när Transatlantic Radio debuterar

Transatlantic Radio släpper sin debutsingel That’s what you get (for fallin’ in love).

Och det är inget annat än en AOR-superhit som de bjuder på.

5/5

Artist:
TRANSATLANTIC RADIO
Albumtitel:
THAT’S WHAT YOU GET (FOR FALLIN’ IN LOVE) (SINGEL)
År:
2022
Genre:
AOR
Skivbolag:
TRANSATLANTIC RADIO

Efter en första lyssning – eller 15 för den delen – så kan man inte ana att det finns en del Karlskrona i det här nya projektet av basisten Victor Brodén. Han lämnade dock Blekinge redan för runt 25 år sedan för att fortsätta sin musikkarriär där och han bor numera i Los Angeles.

Och det har onekligen gått väldigt bra för Brodén som bland annat har spelat med allt från Mitch Malloy och LeeAnn Rimes till Dokken, Randy Hauser och Richard Marx. Ja, han har varit med och spelat in album till över 30 artister som finns på stora bolag. För ett par år sedan släppte Brodén dessutom en platta tillsammans med Anthony Rankin under namnet The Love Elektrik.

När covid-19-pandemin slog till och allting stängdes ned var turnerandet satt på paus och Brodén fick tid till annat. Han började att skriva en del egna låtar – och han bestämde direkt att det skulle handla om klassisk AOR.

Brodén ringde sedan till två gamla klasskompisar från University of Miami: Gitarristen R.J. Ronquillo, som bland annat har spelat med Ringo Starr, Michelle Branch och Joe Bonamassato, och keyboardisten Fred Kron, som bland annat har gjort en hel del filmmusik och som spelar i Jimmy Kimmel Shows husband. Båda nappade och ville vara med på det som Brodén ville göra.

Transatlantic Radio var bildat, men de behövde en trummis och där finns australiensaren Chris Reeve som startade sin karriär som trummis i Filter och som är trummis för Avril Lavigne och Tom Morello.

Då var det bara en sak kvar. En sångare och då vände Brodén sina blickar över Atlanten. Mot Sverige, Blekinge, Karlskrona och Hasslö. Där finns Mattias Osbäck – som vi har hört sjunga hårdrock med KISS-coverbandet Unmasked och sedan har han ju sitt VARG – där han har gjort en del finfina låtar – men nu blir det alltså något helt annat och Brodén fick in både en sångare och en låtskrivare.

Det här gänget – tillsammans med Erik Mårtensson (Eclipse, W.E.T.) som har haft ett finger med i låten och som körar samt gitarristen Magnus ”Mankan” Sedenberg som också finns med på ett hörn – har onekligen något på gång för den här första singeln smakar mumma!

That’s what you get (for fallin’ in love) är en hyllning till den överproducerade AOR-musiken som gjordes under 1980-talet – och det är precis det vi får här. Det är underbart ultracatchig AOR och det börjar med lite Def Leppard-vibbar innan vi får höra Osbäck sjunga bättre än någonsin. Det är faktiskt knappt så att man känner igen honom.

Sedan fylls låten på mer och mer och blir till en AOR-pärla innan det brister ut i en makalös refräng som man vill sjunga med i: ”Time after time my heart falls to the ground // That’s what you get for fallin’ in love // Night after night I’m dying without you around // That’s what you get for fallin’ in love // Day after day you’re gone without a sound // That’s what you get for fallin’ in love tonight.”

Sedan drar de åter ned på tempot en aning och låten byggs upp på nytt och brister återigen ut i samma magiska refräng. Det är helt underbart att höra! Samtidigt bjuds det på ett grymt soft gung av rytmsektionen och när sedan Transatlantic Radio kastar in ett urskönt gitarrsolo mitt i allting så är man totalt såld.

Detta är en perfekt bilåkarlåt och en låt som fungerar hur bra som helst under varma sommarkvällar. Den hade också platsat som filmmmusik i nästan vilken 1980-talsfilm som helst. Det är inte varje dag som man kommer över låtar som man bara måste köra 50 gånger i rad. That’s what you get (for fallin’ in love) är en av dem. Grymt!

En EP är ”in the making” och är planerad att släppas under vintern. Det ska bli oerhört spännande att se vad som kommer då för detta är ta mig tusan världsklass.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Cold Years fortsätter att briljera

Nästa inlägg

Nytt med Noice - som låter mer pop än någonsin

Senaste om Transatlantic Radio