Fet rock ’n’ roll med svenska Roadhouse Diet

Plattorna för 2020 har inte riktigt hunnit släppas ännu så här är en riktigt skön rockplatta som släpptes för några månader sedan.

Det är det svenska bandet Roadhouse Diet med plattan Electric devilry som får inleda det nya året.

4/5

Artist:
ROADHOUSE DIET
Album:
ELECTRIC DEVILRY
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
MOJOHOLIC RECORDS

Roadhouse Diet, som finns i Nyhammar, drog i gång under 2013 och de har hunnit med att släppa tre plattor:

 • Original soundtrack (2015)
 • Won’t bend or break (2018)
 • Electric devilry (2019)

Roadhouse Diet bjuder på rock ’n’ roll. Det är klassisk rock ’n’ roll som kryddas med lite ett mer modernt sound. Det fungerar skitbra!

 1. Electric devilry
 2. Burn that midnight oil
 3. Evil’s Got A Hold On Me
 4. Compute the kill
 5. She’s a demon
 6. Full spectrum dominance
 7. All the lights are out now
 8. Payin’ the devil’s dues
 9. Soulless sinister
 10. Hollow shade
 11. Divorced from reality
 12. yrliveD cirtcelE

Plattan inleds med den 30 sekunder långa och instrumentala Electric devilry innan den kickar i gång på riktigt med Burn that midnight oil. Det är en lite småtung och ganska bluesig sak med ett riktigt skönt gitarrriff. Sedan är det dags för Evils’s got a hold on me och då blir det med melodiöst och ett sjuhelsikes gung.

Den här plattan står dock inte och stampar på samma ställe. Jonas Kjellgren, Martin Haglund, Kenneth Seil, Mr Pillow och Per Wiberg vrider till soundet en del med Compute the kill. Det är mörkare och det låter skitbra. Det tillhör plattans bästa spår.

Fast She’s a demon är minst lika vass. Det är tungt och melodiöst och man vill liksom bra vrida på volymen på stärkaren så mycket det går.

När man sedan har kommit halvvägs in på plattan så kan man inte mer än imponeras. Full spectrum dominance är även det en kanonlåt och nu är det ljudet från orgeln som man fastnar vid …

Det är liksom bra hela vägen och det fortsätter. När All the lights are out now kickar i gång så blir det nästan catchigt – och det är nummer ett på plattan. Vilket gung alltså! Sedan fortsätter plattan att gunga på hela vägen in i mål. En del låtar är fetare än andra. Den gemensamma nämnaren är dock att det är bra hela vägen.

Topp tre? All the lights are out now, She’s a demon och Compute the kill.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Årets 132 bästa låtar 2019

Nästa inlägg

Gathering Of Kings inleder året med en grym låt!