Linn Koch-Emmery släpper lysande singlar …

Först kom Ebay armour.

För ett par veckor sedan var det dags för nästa singelsläpp – Happy – för Linn Koch-Emmery.

Och vet ni vad? Det är galet bra!

Artist:
LINN KOCH-EMMERY
Albumtitel:
HAPPY (SINGEL)
År:
2024
Genre:
INDIE
Skivbolag:
BOYS TEARS

Linn Koch-Emmery. Foto: Rory Cole

Det har gått nästa tre år sedan Linn Koch-Emmery albumdebuterade med Being the girl – vilket är en alldeles fantastisk skiva. Innan dess hade hon dock bjudit på ett par EP:s och givetvis en drös med singlar. Jag har varit fast i Linn Koch-Emmery-världen ända sedan starten … och den här tjejen är en makalöst skicklig låtmakare.

Soundet hon ger oss är någon form av indierock som blandas med dreampop. Koch-Emmery får till det oerhört snyggt. Den som lyssnade på debutplattan lär känna igen soundet även på den senaste singeln Happy. Det är väl vad som kan kallas för ett klassiskt Linn Koch-Emmery-sound numera. Det var ungefär detta – ett snyggt trumsound, ett ännu snyggare gitarrsound och något elektriskt pulserande över allting – vi fick i debuten. Och glöm att man skulle tröttna på detta! Jösses så bra det låter!

Sedan är hon en duktig textmakare. Hon är lite så där sådär finurligt spännande och man får lyssna både en och två gånger för att vara med. Fast jag lyssnar gärna både 15 och 20 gånger … En låt som heter Happy tänker man att Koch-Emmery kanske gör en glad låt, men nope. Så enkelt får det inte vara: ”Go get wasted in dead silence // Spend excessive amounts of cash // I know exactly when it hits // Know exactly when you crash.”

Happy handlar om att klamra sig fast vid hoppfullhet och önsketänkande för att slippa besvikelsen av att se saker för vad de faktiskt är.

Linn Koch-Emmery i pressutskicket inför släppet av singeln

Förresten har ni missar Ebay armour så är även den låten alldeles lysande!

Det nya albumet släpps den 23 maj och heter Borderline iconic – och det är producerat av Pete Robertson (The Vaccines). Det lär vara strålande så se till att sätt en bock i almanackan för den dagen. Det har jag redan gjort.

Vill du se Linn Koch-Emmery live så kommer det att finnas tillfällen till det. Till exempel så är det redan klart att hon spelar på South Ocean Festival i Malmö den 13 juli.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Division 7 behöver inte bära hundhuvudet ...

Nästa inlägg

Cock Sparrer rundar av på bästa sätt

Senaste om Linn Koch-Emmery