Benny Bassett - Words For Yesterday
4/5
Artist:
Benny Bassett
Album:
Words for yesterday (EP)
År:
2019
Genre:
Rock
Bolag:
Benny Bassett

Benny Bassett släpper en kanon-EP

Vem skulle ge upp livet som en advokat för att satsa på livet på vägarna som en musiker?

Jo, Benny Bassett – och hans senaste EP är otroligt bra!

Benny Bassett tog det där steget som inte så många vågar göra. Han gav upp en framgångsrik jobbkarriär för att jaga sin dröm. Bassett ville göra musik så han sade upp sig för att leva ett liv på vägarna.

Sedan 2015 har det blivit över 450 konserter i fyra länder och 42 stater i USA. Det har också blivit någonstans runt 320 000 kilometer ensam på vägarna för Bassett.

Efter att ha lyssnat på Words for yesterday så kan man förstå varför den förre Chicagoadvokaten valde det här …

  1. Window to forever
  2. Live where you love the sky
  3. Down below
  4. Find a way
  5. Building a future
  6. From you

Det är låtar om att säga farväl, förlåta och att älska. Det är låtar om livet och om missade chanser. Om en möjlighet man har haft, men som på något sätt har försvunnit bort.

Det är soft rock, vuxenrock, med små countryvibbar och med en sjuhelsikes känsla. Redan med inledningsspåret Window to forever så sitter man och får rysningar. Det är en sådan känsla i den balladen att man bara måste höra den om och om igen.

Även Live where you love the sky är en softare låt, men här höjer Bassett tempot en aning. Ni kan räkna med att det är precis samma magiska känsla när det är Amanda Turpin som hjälper till med sången. Sedan driver han på en del och Down below, som är en låt om en relation som har gått i kras, är en småtung rocklåt.

Sedan är Bassett tillbaka med det mer softa soundet på såväl Find a way som Building a future som är så jäkla lätt att fastna för. Sedan rundas en grymt bra EP av med ballden From you – och man kan bara konstatera att Benny Bassett är en ny artist som man bara måste hålla koll på i fortsättningen.

Efter EP-släppet kommer Bassett att ge sig ut på turne i såväl USA, Nordamerika och Europa.

For yesterday släpps på fredag, den 12 april.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Devils Gun - Sing For The Chaos
Föregående inlägg

Djupdykning i ”Elaka riff”-påsen

Dave Hause - Kick
Nästa inlägg

Dave Hause ger oss en monsterplatta