Starlings – en härlig singel från Covered In Snow

Här kommer en härlig singel från Covered In Snow.

De ger oss Starlings.

4/5

Artist:
COVERED IN SNOW
Albumtitel:
STARLINGS (UNCREATED REMIX) (SINGEL)
År:
2021
Genre:
ELEKTRONISKT
Skivbolag:
COVERED IN SNOW

Det var 2017 som de gamla vännerna Tom Hedlund och Mikael Engström drog i gång Covered In Snow. Sedan dess har de släppt EP:n Collateral damage (2019) och en hel drös med singlar där den senaste – Starlings – kom för en månad sedan.

Och det här är skönt, alltså! Det är någon synthrock som Covered In Snow ger oss med Starlings – och älskar man både rock och synth så är man liksom hemma … Redan när trummorna kickar i gång så blir man nyfiken. När sedan fler instrument kommer in i bilden och sången dessutom drar i gång så är man fast.

Covered In Snow är aktuella med singeln Starlings. Foto: Pressbild

Starlings är en låt om hur vi anpassar oss till samhället på olika sätt, från sociala medier till mingelfester. Även om vi vill gå vår egen väg, så blir allting mycket enklare när vi bara gör som alla andra.

Mikael Engström och Tom Hedlund

Det första som man tänker när Starlings kickar i gång är ”att fasiken detta låter en del Kent” – fast Covered In Snow väljer det engelska språket, vilket i och för sig Kent också provade på.

Vibbarna från Kent finns där som sagt, men det finns också vibbar från det legendariska bandet Depeche Mode. Covered In Snow – som inte helt enkelt placeras in i ett fack utan som blandar synthpop, electronisk pop, synthwave, dark pop och dream pop i sina låtar, gör dock sin grej. Det är bara de vibbarna man får och låten, som är småmörk och med ett skönt soft gung, är riktigt skön så ge den några lyssningar.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Noel Gallagher blir först ut på det nya musikåret

Nästa inlägg

Groundbreaker skickar ut nästa platta