4/5
Artist:
Arthur Buck
Album:
Arthur Buck
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
New West Records

Arthur Bucks debutplatta är här

Jospeh Arthur har varit öppningsakt till R.E.M.

Peter Buck har lirat gitarr åt Arthur vid flera tillfällen.

Nu gör de gemensam sak under namnet Arthur Buck.

Joseph Arthur och Peter Buck har gett oss musik under flera årtionden. Arthur är en amerikansk singer-songwriter som upptäcktes av Peter Gabriel i mitten av 1990-talet och han har gett ut soloplattor sedan 1997.

Buck är mest känd som gitarrist i det legendariska bandet R.E.M. De två herrarna har sporadiskt spelat tillsammans under 20 år, men sedan de två sprungit på varandra i Todos Santos, Mexiko, var det dags att göra lite mer. De bildade Arthur Buck som nu släpper sitt självbetitlade debutalbum.

 1. I am the moment
 2. Are you electrified?
 3. The wanderer
 4. Forever waiting
 5. If you wake up in time
 6. Summertime
 7. American century
 8. Forever falling
 9. Before your love is gone
 10. Wide awake in november
 11. Can’t make it without you

Arthur Buck skickar ut I am the moment som inledningslåt och där fastnade en annan direkt. Arthur Buck ger oss någon alternativ rock där gitarrerna får ta en viktig plats, men givetvis är det mycket mer än så. Det är lite småstökigt och rörigt samtidigt som det är en skön groove i låtarna.

Det är ganska lätt att fastna för det här samtidigt som Arthur Buck ger oss låtar som växer för varje lyssning.

Man kan knappast tro att de fick till det här på väldigt kort tid. När de träffades i Mexiko satte de sig ned och jammade. På några timmmar hade åtta låtar som de kvällen efter spelade för några lokala invånare.

Bästa spåret? The wanderer. Den är lite bluesig och det känns som om den har allt som behövs för att bli en klassisker. I am the the moment är också den makalöst bra precis som Forever falling. American century är även det en låt som går på repeat.

Albumet är producerat av Jospeh Arthur och mixat av Tchad Blake (U2, Arctic Monkeys, Pearl Jam).

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

TGA är tillbaka med The '59 sound sessions

Nästa inlägg

Rock, blues & soul från Fantastic Negrito