5/5
Artist:
Eagle-Eye Cherry
Album:
Streets of you (Singel)
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Papa Cherry Records

En suverän comeback av Eagle-Eye Cherry

Om någon säger Eagle-Eye Cherry så lär det första som man tänker på bli Save tonight och sedan börjar man nynna på den låten.

Nu är mannen bakom den superlåten tillbaka.

Vi får låten Streets of you.

Eagle-Eye Cherry har haft stora framgångar med Save tonight som finns med på plattan Desireless (1997). Exempelvis så nådde den andraplatsen på singellistan i Sverige, den var trea i Irland, den var femma i USA och den var sexa i England. Eagle-Eye Cherry fick också en Rockbjörn för låten som utsågs till årets bästa låt så det är inte så konstigt om Save tonight har blivit något av en signaturmelodi för honom.

Nu har ju Eagle-Eye Cherry gjort mycket mer än så.

  • Desireless (1997)
  • Living in the present future (2000)
  • Present/Future (2001)
  • Sub rosa (2003)
  • Can’t get enough (2012)

Det har gått några år sedan Eagle-Eye Cherry har släppt någon ny musik, men suget och inspirationen för att göra musik igen kom efter ett besök i Nashville – och nu är han tillbaka!

Och visst låter det lika bra som det gjorde för 20 år sedan.

Cherry har gott om bra låtar på sina album, men Streets of you är en sådan där låt där man verkligen tänker: ”Vilken jäkla comeback!”

Så här säger Eagle-Eye Cherry i ett pressmeddelande:

Låten handlar om ett uppbrott från en kärleksrelation, om hur man försöker att gå vidare men minnena av denna person finns överallt, vilken gata man än går på så påminner dem en om sin tidigare relation. Något som jag tror alla kan relatera till.

Cherrys alternativa rock med det löjligt sköna gunget fungerar vilken dag som helst och den här låten seglar snabbt upp som en av de bästa som han har gjort – någonsin. Det är lite vemodigt, men ändå glatt. Det är faktiskt lite Save tonight över det hela.

Och det är mer på gång från Cherry. Såväl ett album som en turné är på gång.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Charlion släpper sköna Disco for losers

Nästa inlägg

Hatchie skickar ut sin solodebut-EP

Senaste om Eagle-Eye Cherry