4/5
Artist:
Charlion
Album:
Disco for losers
År:
2018
Genre:
Indie
Bolag:
Dazed Music

Charlion släpper sköna Disco for losers

Det är indierock och synthpop som blandas till någon spännande och himla bra musik.

Det är Charlion som släpper Disco for losers.

2017 släppte Charlion singeln Meanwhile in heaven som är hämtad från Disco for losers. Med den låten tog de sig in på Spotifys viral 50-lista i Sverige. Efter det fick vi även singeln, och titelspåret, Disco for losers.

Bara de två låtarna gör att det här bandet lockar till lyssning, men tidigare har de också vunnit P3 Osignat med låten Fire och den vinsten ledde till spelningar i Tyskland, Belgien och Litauen. Utöver det så har Charlion även spelat i USA, bland annat på Hotel Cafe och Whisky A Go Go i LA.

Nu får vi albumet Disco for losers och det är en riktigt skön platta som innehåller nio spår:

  1. Intro
  2. Disco for losers
  3. Like a fool
  4. Wide awake
  5. Meanwhile in heaven
  6. Moon
  7. Daydream
  8. Wrote your name in the sand
  9. Rock n roll life

Efter introt får vi titelspåret och med den börjar en väldigt skön musikalisk resa. Charlion skickar ut låt efter låt som är väldigt bra.

Charlion ger oss ruggigt sköna beats, men vi får också 1980-talssynthar och sköna gitarrslingor. Den här synthpoppiga indierocken fungerar väldigt bra – speciellt för en annan som gillar såväl 1980-talssynth- som rockmusik. Det här är musik som man inte hittar någon annanstans. Det Charlion ger oss är unikt.

Så här skriver bandet i ett pressutskick:

Vi vill helt enkelt underhålla och bjuda på den euforiska del av livet som vi samhällsdeltagare så sällan kommer i kontakt med.

Det är svårt att jämföra Charlion med något annat band, men de hamnar i samma fack där vi har Blossoms som även de bjuder på indierock och synthpop i en skön blandning.

Bästa spåren? Like a fool, Wide awake och Rock n roll life.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det är dags för Imperiums platta

Nästa inlägg

En suverän comeback av Eagle-Eye Cherry