Gamla Priest-medlemmar släpper fet platta

K. K. Downing och Tim ”Ripper” Owens har båda varit medlemmar i Judas Priest.

Nu är de tillbaka med ny musik som KK’s Priest.

4/5

Artist:
KK’S PRIEST
Albumtitel:
SERMONS OF THE SINNER
År:
2021
Genre:
HEAVY METAL
Skivbolag:
EX1 RECORDS

Det har nu gått tio år sedan K.K. Downing lämnade rampljuset och Judas Priest, bandet som han var med och bildade och där han var med under över 40 år.

69-åringen har dock mer heavy metal i sig och förra året bildade han KK’s Priest där han bland annat har med sig Tim ”Ripper” Owens. Utöver den gamla Judas Priest-duon är det A.J. Mills, Tony Newton och Sean Elg som tar plats i heavy bandet.

Den tidigare Judas Priest-trummisen Les Binks, som var med i bandet från början men som sedan tvingades hoppa av på grund av hälsoskäl, kommer även att finnas med och göra gästframträdanden när bandet är ute och turnerar.

Nu kommer i alla fall debuten, Sermons of the sinner.

  1. Incarnation
  2. Hellfire thunderbolt
  3. Sermons of the sinner
  4. Sacerdote y Diablo
  5. Raise your fists
  6. Brothers of the road
  7. Metal through and through
  8. Wild and free
  9. Hail for the priest
  10. Return of the sentinel

Och det är väl självklart att det är låtar som påminner en hel del om Judas Priest. Konstigt vore väl annars … men det låter skitbra. Det är klassisk heavy metal.

Det blir riktigt fett när det är dubbla gitarrer och när Owen briljerar bakom mikrofonen. Dra bara i gång Hellfire thunderbird så vet du vad KK’s Priest handlar om – och det blir tungt plattan igenom, men samtidigt är det melodiskt och catchigt. Det fastnar ordentligt efter ett par tre lyssningar …

Det är en stark platta med några låtar som sticker ut lite extra. Redan nämnda Hellfire thunderbolt är en, Raise your fists – som låter som klassisk heavy metal från 1980-talet – är en annan. Det bara måste bli en live-favorit!

Brothers of the road är en låt som det svänger om som fan om! Den bästa låten på albumet är dock den kraftfulla Metal through and through. Det är en episk låt – som skickar ut lite Dio-vibbar – som är över åtta minuter lång. Och om du gillar långa låtar med en jävla massa gitarrer och ett fett sound där KK’s Priest både drar upp och ned på tempot så dra då i gång sistaspåret Return of the sentinel.

KK’s Priest
Tim ”Ripper” Owens
(sång)
K. K. Downing (gitarr)
A.J. Mills (gitarr)
Tony Newton (bas)
Sean Elg (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Houston hyllar gamla AOR-hjältar

Nästa inlägg

Oj, så det svänger Los Fastidios!