Första fullängdaren av The Georgia Thunderbolts

Det var förra året som The Georgia Thunderbolt presenterade sig med sin självbetitlade EP.

Nu är det dags för sydstatsrockarna att släppa sin första fullängdare.

4/5

Artist:
THE GEORGIA THUNDERBOLTS
Albumtitel:
CAN WE GET A WITNESS
År:
2021
Genre:
ROCK, SOUTHERN ROCK
Skivbolag:
MASCOT RECORDS

The Georgia Thunderbolts kommer från Rome, Georgia, USA, som ligger vid kanten av Appalachernas bergskedja. Här växte de upp med den klassiska musiken som stöpts i sydstatsgung, blixtrande blues och råbarkad rock.

Och det är de rockmusiken som The Georgia Thunderbolts – medlemmarna i bandet är influerade av artister och band som Lynyrd Skynyrd, Hank Williams Jr, Neil Young, Waylon Jennings, Merle Haggard och Ozzy Osbourne – själva gör. Det är tidlös och klassisk rock ’n roll plus att de kastar in en modern känsla det hela.

På den där EP:n som de släppte för ett år sedan finns det fem låtar. Samtliga – Looking for an old friend, So you wanna change the world, Lend a hand, Spirit of a workin’ man och Set me free – finns med på debutalbumet Can we get a witness.

 1. Take it slow
 2. Lend a hand
 3. So you wanna change the world
 4. Looking for an old friend
 5. Spirit of a workin’ man
 6. Midnight rider
 7. Be good to yourself
 8. Half glass woman
 9. Dancin’ with the devil
 10. Can I get a witness
 11. Walk tall man
 12. It’s alright
 13. Set me free

Det gör faktiskt inte någonting att de tog med samtliga låtar från EP:n. De är fortfarande himla bra och för den som missade dem för ett år sedan så är det ju helt enkelt nya låtar som definitivt är värd sin speltid.

Inte minst så är Spirit of a workin’ man en höjdare. Det är ju det som är The Georgia Thunderbolts och med den följer budskapet att du inte ska sparka nedåt. Förringa inte arbetarna.

Men det finns spår mycket mer på den här 13 låtar starka skivan. Här finns till exempel den blusiga So you wanna change the world som också var den första låten som The Georgia Thunderbolts skrev.

Här finns Midnight rider, Half glass woman och inte minst Dancin’ with the devil som bjuder på ett sjuhelsikes gung. Det är sydstatsgung med blueskänsla.

Can I get a witness är även det en finfin rocklåt som handlar om att överkomma livets svårigheter. Och när man har gjort det så passar det ju bra att dra i gång It’s alright som är en låt som ser till att varje fredag blir bättre. Det är helt enkelt en härlig partylåt.

Albumet avslutas precis som EP:n gör – med den sju minuter långa Set me free och det är bara till att luta sig tillbaka och njuta …

The Georgia Thunderbolts
TJ Lyle
(sång, munspel, keyboards)
Riley Couzzourt (gitarr)
Logan Tolbert (gitarr)
Zach Everett (bas, körsång, keyboards)
Bristol Perry (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Simple Minds-vibbar när Johnny Marr släpper nytt

Nästa inlägg

Cold War Kids sätter punkt för sin trilogi

Senaste om The Georgia Thunderbolts