The Georgia Thunderbolts presenterar sig

Det är dags för ett nytt band att presentera sig.

De heter The Georgia Thunderbolts – och de låter grymt bra när de strävar efter att hitta ett klassiskt rocksound.

4/5

Artist:
THE GEORGIA THUNDERBOLTS
Albumtitel:
THE GEORGIA THUNDERBOLTS (EP)
År:
2020
Genre:
ROCK, SOUTHERN ROCK
Skivbolag:
MASCOT RECORDS

The Georgia Thunderbolts kommer från Rome, Georgia, USA, vid kanten av Appalachernas bergskedja. Här växte de upp med den klassiska musiken som stöpts i sydstatsgung, blixtrande blues och råbarkad rock.

När de nu gör sin egen musik så är det väl självklart att de påverkas av det och The Georgia Thunderbolts försöker inte göra hitta någon ny musikstil som världen aldrig har hört förr.

Vi strävar efter det tidlösa och klassiska soundet, men med en modern knorr och ny attityd.

TJ Lyle

Nämner någon sydstatsgung så tänker man ofta på The Lynyrd Skynyrd. Det är rock ’n’ roll. Det är sydstatsrock ’n’ roll med ett härligt gung. Och det är i närheten av dem som vi även finner The Georgia Thunderbolts vilket inte är så konstigt när medlemmarna i bandet är influerade av just Lynyrd Skynyrd, men även av Hank Williams Jr, Neil Young, Waylon Jennings, Merle Haggard och Ozzy Osbourne.

  1. Looking for an old friend
  2. So you wanna change the world
  3. Lend a hand
  4. Spirit of a workin’ man
  5. Set me free

EP:n inleds med den första låten som The Georgia Thunderbolt har skrivit: Looking for an old friend. Det är en känslofylld, varm och soft låt.

Sedan blir det mer blues med So you wanna change the world och det blir ännu mer blues med Lend a hand. Den sistnämnda bjuder på ett sjuhelsikes gung och gitarriffen är hur sköna som helst plus att de rundar av med en härlig refräng.

Spirit of a workin’ man är den bästa låten på EP:n. På något sätt är detta The Georigia Thunderbolt. Det säger också TJ Lyle i pressutskicket inför EP-släppet:

– Det är vår låt. Den har ett budskap. Du ska inte sparka neråt. Alla har någon slags ledstjärna. Du strävar efter att bli en bättre människa och ta dig igenom tuffa tider med hjälp av övertygelse och vilja.

Albumet avslutas sedan med den sju minuter långa Set me free och det är bara till att luta sig tillbaka och njuta …

The Georgia Thunderbolts
TJ Lyle
(sång, munspel, piano)
Riley Couzzourt (gitarr)
Logan Tolbert (gitarr)
Zach Everett (bas, sång, keyboards)
Bristol Perry (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Grumpynators lever i allra högsta grad

Nästa inlägg

Indochine firar 40 år med samlingsplattor

Senaste om The Georgia Thunderbolts