Ozzy Osbourne rockar fortfarande som fan!

Ozzy Osbourne vill inte vara någon vanlig man.

Det har aldrig någonsin varit hans grej.

Han visar det återigen på den nya plattan – och som 71-åring rockar han fortfarande som fan!

4/5

Artist:
OZZY OSBOURNE
Album:
ORDINARY MAN
År:
2020
Genre:
METAL
Skivbolag:
EPIC, SONY MUSIC ENTERTAINMENT

Ozzy Osbourne slog igenom under 1970-talet då han vara sångare i Black Sabbath. 1979 fick han dock sparken från bandet – och han gick vidare med en solokarriär och den har ju varit ganska hyfsad om man säger så …

 • Blizzard of Ozz (1980)
 • Diary of a madman (1981)
 • Bark at the moon (1983)
 • The ultimate sin (1986)
 • No rest for the wicked (1988)
 • No more tears (1991)
 • Ozzmosis (1995)
 • Down to earth (2001)
 • Under cover (2005)
 • Black rain (2007)
 • Scream (2010)
 • Ordinary man (2020)

Den nya plattan är inspelad i Los Angeles tillsammans med Andrew Watts (som även har producerat albumet) på gitarr, Duff McKagan (Guns N’ Roses) på bas samt Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) på trummor. Osbourne har även tagit hjälp av Tom Morello, Travis Scott, Elton John och Post Malone.

Det blir elva heavy metal-låtar när Ozzy Osbourne släpper sin första soloplatta på tio år. Det blir också Osbournes första platta sedan hans senaste återförening med Black Sabbaths Tony Iommi och Geezer Butler för deras sista album 13.

 1. Straight to hell
 2. All my life
 3. Goodbye
 4. Ordinary man
 5. Under the graveyard
 6. Eat me
 7. Today is the end
 8. Scary little green men
 9. Holy for tonight
 10. It’s a raid
 11. Take what you want

Man var väl lite osäker på vart man hade ”The Prince Of darkness” med tanke på att det var så länge sedan han släppte en soloplatta.

Han svarar på det med ett finger rakt upp i luften och sedan drar han i gång Straight to hell

I’ll make you lie, I’ll make you steal and kill
I’ll make you crawl until your final thrill
Enjoy the ride, I’ll plant my bitter seed
You’ll kill yourself and I will watch you bleed

Det är en riktigt fet heavy metal-låt och den lär knappast göra något Ozzy Osbourne-fans besviket. Det är fortfarande ”The Prince of darkness” som härskar över helvetet.

Och hela plattan kryllar av feta gitarriff, lika fett trummande och sången … ja, det är ju Ozzy Osbourne och man vet att man får brittens lite speciella röst.

Redan två låtar in är man imponerad. Då har man fått en snabbare och en lugnare sak som dock känns tung som tusan. Det sitter där som vanligt.

Den största överraskningen är balladen, titelspåret och singeln Ordinary man. Elton John har aldrig varit någon större favorit, men tillsammans med Osbourne och de andra så blir det en fullträff.

Fast det är inte det bästa spåret. Exempelvis så slår Under the graveyard den. Det är en lugnare låt som byggs upp och byggs upp innan det smäller till. Och som det smäller!

Topp tre? Under the graveyard, Straight to hell och All my life.

Ordinary man släpptes i fredags, den 21 februari.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

4 Comments

 1. […] Nämner någon sydstatsgung så tänker man ofta på The Lynyrd Skynyrd. Det är rock ’n’ roll. Det är sydstatsrock ’n’ roll med ett härligt gung. Och det är i närheten av dem som vi även finner The Georgia Thunderbolts vilket inte är så konstigt när medlemmarna i bandet är influerade av just Lynyrd Skynyrd, men även av Hank Williams Jr, Neil Young, Waylon Jennings, Merle Haggard och Ozzy Osbourne. […]

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny singel med Fallon - och det är lysande som alltid

Nästa inlägg

Vilken jäkla solodebut, Biff Byford!

Senaste om Ozzy Osbourne