Jetboy - Born To Fly
4/5
Artist:
Jetboy
Album:
Born to fly
År:
2019
Genre:
Rock
Bolag:
Frontiers Music s.r.l.

Vilken grym återkomst, Jetboy!

Behöver du något som kickar i gång dig efter en lång dag på jobbet?

Något som kickar i gång dig i det värdelösa vintervädret?

Då är det bara till att maxa stärkaren och snurra i gång Jetboy!

San Francisco-baserade Jetboy bildades 1983 av Billy Rowe och Fernie Rod. Rockbandet skickade sedan ut sitt debutalbum, Feel the shake, 1988, men fyra-fem år senare var allting över. Jetboy lades ned.

Sedan skulle det dröja över tio år innan de var tillbaka med EP:n Off your rocker.

Och nu – nio år efter den – så är det åter dags för ny musik från Jetboy. Nu får vi dessutom en fullängdare, vilken är Jetboys första med nytt material sedan 1990 (!), och det är en riktig rock ’n’ roll-rökare som vi får i Born to fly.

 1. Beating the ddds
 2. Born to fly
 3. Old dog, new tricks
 4. The way that you move me
 5. Brokenhearted daydream
 6. Inspiration from desperation
 7. All over again
 8. She
 9. A little bit easy
 10. Every time I go
 11. Smoky Ebony
 12. Party time!

Och Jetboy har inte tappat någonting under åren som har gått. Fernie Rod, Billy Rowe och de andra ger oss precis det som Jetboy alltid har gett oss: Rock ’n’ roll med en jävla massa passion!

Så här säger gitarristen Billy Rowe:

Writing and recording this album came so naturally, there was no struggle at all. We feel it happened at the right time and was meant to be. The spirit of the band has been at an all time high ever since we started this new album. We shared ideas via email and then demoed every song before entering the studio. Once we started tracking this album we all felt something special was going on.

Gillar du drag, melodier och gitarrer – gitarrer i massor – så är det här något för dig. Jetboy krånglar liksom inte till det. Det inga överflödiga eller onödiga grejer här. Jetboy låter musiken tala för sig själv och då får vi klassisk rock ’n’ roll med bluesinfluenser.

Här finns låtar som Born to fly som bjuder på ett gung – och riff som påminner en del om AC/DC och Bonafide – utöver denna värld! Den låten är inspirerad om hur de har fått kämpa som både band och vänner.

Old dog, new tricks är något annat. Det är mycket mer blues över den låten. Sedan hoppar Jetboy in på balladspåret. Och gissa om The way that you move me är en lysande låt … Här är det inspirationer från Mickey Finns förstfödde son som ligger bakom texten.

Men Jetboy har även plats för annat. De rundar av allting med Party time! Det är en klassisk rocklåt som bara visar hur kul det här gänget fortfarande har tillsammans.

Topp tre? The way that you move, Born to fly och Everytime I go.

Jetboy
Mickey Finn
(sång)
Fernie Rod (gitarr)
Billy Rowe (gitarr)
Eric Stacy (bas)
Al Serrato (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Wake The Nations - Heartrock
Föregående inlägg

Wake The Nations bjuder på en AOR-pärla

Gin Annie - 100 % Proof
Nästa inlägg

100% rock 'n' roll med Gin Annie