Harriet Nauer räddar hela december …

Den urtrista månaden december närmar sig.

Den kommer dock att bli lite lättare att genomlida i år – och allt är tack vare Harriet Nauer.

5/5

Artist:
HARRIET NAUER
Albumtitel:
DECEMBER (SINGEL)
År:
2020
Genre:
AMERICANA
Skivbolag:
HARRIET NAUER

När Harriet Nauer släppte EP:n Human för ett par månader sedan var det en skiva med låtar som letade sig rakt in i själen. Den här känslosamma americanan som svenskan ger oss berör på alla plan.

Och redan nu är det dags för Harriet Nauer att ge oss en ny låt. Hon ger oss December.

Harriet Nauer släpper en ny magisk singel. Foto: Tobias Hilmersson Rydén

Under december går John Denvers LP Rocky Mountain Christmas, från 1975, varm hemma hos mig. När nålen sjunker ner i skivan och Aspenglow börjar spela, då är det jul. Mitt bidrag till en lång och mörk vinter är låten December. Den tillägnas alla som genomgått ett tungt år och skänker en extra tanke till dem som behöver det allra mest.

Harriet Nauer

Ja, herre jösses! Vilken låt Harriet Nauer ger oss! Det är hennes akustiska och känslomässiga americana som vi känner igen från EP:n. Och med December väcker hon lite hopp om att allting ska bli bättre och vi får en tröstande hand när vi är mitt i pandemin och den eländiga julhelgen närmar sig.

Harriet Nauer gör det med en sådan känsla och sådana mjuka och sköna melodier att man nästan blir tårögd. December kanske inte kommer att bli skit trots allt?

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Klassisk hårdrock med Every Mother's Nightmare

Nästa inlägg

Stan Bush ger oss ett lysande AOR-album i Dare to dream

Senaste om Harriet Nauer