4/5
Artist:
Boys From Heaven
Album:
No way! But anyway (EP)
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
HeavenIsAPlaceOn-Earth Productions

Boys From Heaven – så mycket mer än vanlig rock …

När sjumannabandet Boys From Heaven släpper EP:n får vi mycket mer är klassisk rockmusik med gitarr, bas, trummor och sång.

Det här är inte musik som dyker upp varje dag …

Under 1980-talet slog Huey Lewis & The News igenom. De blandande rock, pop, soul, blues och en del annat i sin musik.

Det som kanske stack ut lite extra var dock saxofonen som de hade med i sina låtar. Det lät löjligt bra och bandet blev snabbt en favorit här hemma.

Köpenhamnbaserade Boys From Heaven skickar ut musik som går åt det hållet – och det låter väldigt bra. För en annan kunde det krävas några lyssningar innan man skulle fastna för Huey Lewis & The News. Det är lite samma sak med Boys From Heaven. Det är så mycket i låtarna som man behöver upptäcka att det inte räcker med en lyssning.

Boys From Heavens EP No way! But anyway får vi fyra låtar.

  1. Unburned
  2. Days like these
  3. Back to you
  4. So long ago

Det är fyra kalaslåtar där vi får saxonfonriff, pianoriff, gitarriff och flöjtriff … lägg till ett gott trumbeat, vassa refränger, väldigt bra sång och en hel massa energi och du får något riktigt bra!

Det är verkligen smooth rock ’n’ roll som till och med Huey Lewis hade gillat, men det finns mer band som du kan höra att Boys From Heaven har sina influenser ifrån: Toto, Hall & Oates och Journey är tre.

Så här säger bandet själva, i ett prressutskick, om sin musik:

With elements like saxophones and dominating piano riffs, wide vocal harmonies and powerful leads, we think that our music stands out as something unique and yet reminiscent of a time when music was more ambitious, more varied and, above all, more FUN!

Boys From Heaven bildades sommaren 2015. De tillbringade sin tid tillsammans genom att spela gamla låtar i vardagsrummet, men de skrev också nya låtar och lekte med idéer. Snart spelade de på olika scener och rockade loss.

2016 växte bandet till ett sjumannaband – och Boys From Heaven var starkare än någonsin och spelningarna har bara blivit fler och fler. Det är inte så konstigt för det här är väldigt bra  – och man kan höra hur jäkla roligt det här gänget har tillsammans.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Betongblues med Idlewar

Nästa inlägg

Glatt och pulserande från Noel Gallagher

Senaste om Boys From Heaven