Ren briljans från Love Fame Tragedy

Love Fame Tragedy debutsingel är en riktigt skön låt.

Nu är det dags för Matthew ”Murph” Murphys soloprojekt att släppa sin debut-EP I don’t want to play the victim, but I’m really good at it – och det här är indierock av allra högsta klass.

5/5

Artist:
LOVE FAME TRAGEDY
Album:
I DON’T WANT TO PLAY THE VICTIM, BUT I’M REALLY GOOD AT IT (EP)
År:
2019
Genre:
INDIE
Skivbolag:
GOOD SOLDIER RECORDS

I vanliga fall är Matthew Murphy sångare och och gitarrist i det brittiska indierockbandet The Wombats som bildades 2003 i Liverpool. De släppte en platta, Beautiful people will ruin your life, så sent som 2018.

Men Murphy har inga planer på att ta det lugnt. I stället vill han testa på att göra något annat och han gör det med sidoprojektet Love Fame Tragedy.

På debut-EP:n I don’t want to play the victim, but I’m really good at it blir det fyra låtar:

  1. My cheating heart
  2. Backflip
  3. Pills
  4. Brand new brain

Den första singeln My cheating heart berättade att det återigen kommer att handla om indierock. Det låter dock inte som The Wombats även om man får den känslan med tanke på Murphy. Konstigt vore det väl annars …

Det är också My cheating heart som inleder plattan – och man kunde knappast bett om en bättre start. Det är en grym låt med ett gung som man inte har känt sedan Lemon to a knife fightThe Wombats senaste platta.

Det finns lite svensk inblandning i den låten som är skriven av i Stockholm tillsammans med Gustav Nyström. Murphy och Nyström var båda var överens om att det blev väldigt bra så deras samarbete fortsatte.

Med låten Backflip har Murphy dessutom jobbat tillsammans med Pixies Joey Santiago, Alt J:s Gus Unger-Hamilton, Soundgardens Matt Chamberlain och singer-songwritern Lauren Aquilina.

Då blir det lite mer poppig indierock. Gitarrsoundet är dock blixterskönt och ser till så att det inte blir för poppigt. Sedan skadar det ju inte att såväl gunget som gitarren gör att man mest vill utmana sina höfter så mycket som möjligt.

I do this every time
Start to believe the hype
The moment the clouds come in
I shouldn’t have let you in

Tredjespåret Pills bjuder på en wow-känsla och man sitter nästan och gapar över hur bra det låter. Den här låten skickar ut en del Brandon Flowers– och The Killers-vibbar. Det är en ganska soft låt med en poppig refräng som smittar av sig snabbare än man hinner säga I don’t want to play the victim, but I’m really good at it.

Plattan rundas sedan av med Brand new brain som går i ett lite lugnare tempo. Det är ett perfekt slut på en kanon-EP. Det enda som man kan ifrågasätta är just att det är en EP. Här vill man definitivt höra mer och det helst nu!

I don’t want to play the victim, but I’m really good at it släpptes den 25 september och det är ungefär samtidigt som Love Fame Tragedy avslutar sin USA-turné och packar om resväskan för spelningar i Australien.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Gothic-mörkt och tungt med The 69 Eyes

Nästa inlägg

Detta är alldeles strålande, Lars Winnerbäck!

Senaste om Love Fame Tragedy