Nu kanonsingel av Love Fame Tragedy

Love Fame Tragedy förstasingel var smått magisk.

För några veckor sedan var det dags för Matthew ”Murph” Murphys soloprojekt att släppa singel nummer två – och det är bara till att vrida upp ljudet på stärkaren och låta detta gå i gång också!

4/5

Artist:
LOVE FAME TRAGEDY
Album:
BACKFLIP / BRAND NEW BRAIN (SINGEL)
År:
2019
Genre:
INDIE
Skivbolag:
GOOD SOLDIER RECORDS

Love Fame Tragedy, som är The Wombats-sångaren/gitarristen Matthew ”Murph” Murphys sidoprojekt, släppte My cheating heart som förstasingel. Det är en grymt bra indierocklåt som fick 4/5 i betyg här. Så här i efterhand vete tusan om det var rätt betyg. Den är nog värd lite till faktiskt … eller nog. Den är värd mer.

Nästa singel från Love Fame Tragedys kommande EP:n I don’t want to play the victim, but I’m really good at it är Backflip.

Och den som gillade den första singeln lär gilla det här också. Det är fortsatt lite soft indierock med ett skönt gitarrsound och ett grymt skönt gung där man kommer på sig själv med att sitta och sjunga med. Dock är det kanske ett lite mer poppigt sound här.

My cheating heart skrev Murphy tillsammans med Gustav Nyström. Med låten Backflip har han dessutom jobbat tillsammans med Pixies Joey Santiago, Alt J:s Gus Unger-Hamilton, Soundgardens Matt Chamberlain och singer-songwritern Lauren Aquilina.

Även Brand new brain finns med på den kommande EP:n. Den är mörkare och går i ett lugnare tempo. Den är inte lika lättlyssnad som de andra två låtarna, men Murphys nya projekt låter väldigt bra hela vägen!

I don’t want to play the victim, but I’m really good at it släpps den 27 september. På den kommer även Pills att finns med på och man ljuger inte om man säger att Love Fame Tragedy sparar det bästa till sist …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Scott Stapp gör sin bästa soloplatta

Nästa inlägg

Unruly Child släpper nya plattan Big blue world

Senaste om Love Fame Tragedy