Melodiös sommarrock från Sunstorm

Ta lite Rainbow.

Ta lite Hardline.

Då får du melodiös sommarrock från Sunstorm.

4/5

Artist:
SUNSTROM
Albumtitel:
EDGE OF TOMORROW
År:
2016
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Sunstorm är legendaren Joe Lynn Turners (Rainbow, Deep Purple, Yngwie Malmsteen) soloprojekt. Originaluppställningen av Sunstorm bestod av Joe Lynn Turner, Pink Cream 69-trion Dennis Ward, Uwe Reitenauer och Chris Schmidt samt Jochen Weyer.

När det var dags för Sunstorms fjärde album ville Lynn Turner förändra lite.

Han ville ha ett lite tyngre sound, han ville komma lite närmare ett av sina andra projekt: Rated X, men ändå behålla det melodiösa. Han tog därför in Alessandro Del Vecchio (Hardline), Simone Mularoni, Nik Mazzucconi och Francesco Jovino (Primal Fear, Hardline).

Det gjorde han rätt i …

Låtlistan:

 1. Don’t walk away from a goodbye
 2. Edge of tomorrow
 3. Nothing left to say
 4. Heart of the storm
 5. The sound of goodbye
 6. The darkness of this dawn
 7. You hold me down
 8. Angel eyes
 9. Everything you’ve got
 10. Tangled in blue
 11. Burning fire

Den nya plattan Edge of tomorrow är en fullträff. Det är bra från början till slut. Det inga konstigheter. Det är AOR. Det är melodiös hårdrock.

Edge of tomorrow blev den första singeln. Lugna The darkness of this dawn är en höjdare. Don’t walk away from a goodbye är en annan. Angel eyes och Everything you’ve got är andra låtar man inte får missa.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Black Stone Cherry återvänder till rötterna

Nästa inlägg

Rockfarbror och topplistan ...

Senaste om Sunstorm