WOLFCLUB – ett måste för den som gillar synthwave

Gillar du synthwave och retrowave så finns det en platta som är ett måste.

Det är WOLFCLUB och deras Just drive – part 1.

5/5

Artist:
WOLFCLUB
Albumtitel:
JUST DRIVE – PART 1
År:
2021
Genre:
SYNTHWAVE
Skivbolag:
NRW RECORDS

Okej, det är knappast punk eller hårdrock, men jäklar så skönt det kan vara att dra i gång lite synthwave så här i sommarvärmen – och den här plattan med WOLFCLUB är makalös.

Den har ett halvår på nacken, men det är ju perfekt att dra i gång den så här en vecka innan de släpper part 2 …

WOLFCLUB är ett brittisk synthwaveband som bildades 2014 av Steven Wilcoxson och Chris Paul-Martin. De släppte sedan sin självbetitlade debutplatta tre år senare.

 • WOLFCLUB (2017)
 • Chasing the storm (2018)
 • Infinity (2018)
 • Frontiers (2019)
 • Runaways (2020)
 • Just drive – part 1 (2021)

Sicken platta detta är! Den här synthwaven/retrowaven är så himla skön att att Just drive – part 1 snabbt hamnar på repeat …

 1. Just drive (featuring Summer Haze)
 2. A sea of stars (featuring Dora Pereli)
 3. Fever dream (featuring Dora Pereli)
 4. Shoulder blades (featuring Jaki Nelson)
 5. One last night
 6. Promise (featuring Jaki Nelson)
 7. Who’s gonna be there (featuring Jaki Nelson)
 8. Nostalgia
 9. Serenity (featuring Jaki Nelson)
 10. Higher (featuring Jaki Nelson)
 11. Oceans
 12. Famous

Det blir smooth och soft när WOLFCLUB gör sin grej tillsammans med Summer Haze, Dora Pereli och Jaki Nelson som är med på albumet.

Då blir det snygg sång, ännu snyggare gitarrer och saxofonlirandet lyfter varenda låt där den får ta plats. Det är verkligen snyggt gjort – och för en som har lyssnat på en jäkla massa synth genom åren så är detta rena rama godispåsen. Det finns liksom inte ett svagt spår utan WOLFCLUB radar upp kanonlåtar.

Topp tre? Just drive där Summer Haze gör ett grymt jobb och den där saxofonen är magisk! Det är verkligen en låt för en nattlig tur med bilen.

Den varma Fever dream, där Dora Pereli sjunger som en gudinna, är en annan given favorit.

Nummer tre får bli Shoulder blades och nu blir det Jaki Nelson som tar hand om sången och även hon gör det alldeles lysande. Herre jösses, det är så att man vill dansa sig vidare ut i natten.

Och det finns helt klar fler låtar – typ alla faktiskt – som är magiska här så om du gillar soft synth så bör du verkligen ge det här albumet en chans.

Det fina är att det bara är dagar kvar till Just drive – part 2 kommer. På fredag är det dags – och min gissning är att det kommer att vara precis lika bra.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny härlig platta med Tylor & The Train Robbers

Nästa inlägg

Dirty Heads släpper en fin samlingsplatta

Senaste om WOLFCLUB