Mer magi från fantastiska WOLFCLUB

Så var den då här. Plattan Just drive – part 2 med WOLFCLUB.

Och den låter precis lika bra som part 1 …

5/5

Artist:
WOLFCLUB
Albumtitel:
JUST DRIVE – PART 2
År:
2021
Genre:
SYNTHWAVE
Skivbolag:
NRW RECORDS

WOLFCLUB är ett nytt band för en annan och då har gamla synthminnen väckts till liv och man har börjat inse att det fortfarande finns en hel del fina synthband där ute …

WOLFCLUB är ett brittisk synthwaveband som bildades 2014 av Steven Wilcoxson och Chris Paul-Martin. De släppte sedan sin självbetitlade debutplatta tre år senare.

 • WOLFCLUB (2017)
 • Chasing the storm (2018)
 • Infinity (2018)
 • Frontiers (2019)
 • Runaways (2020)
 • Just drive – part 1 (2021)
 • Just drive – part 2 (2021)

Med Just drive – part 2 får vi givetvis en fortsättning på Just drive – part 1 som släpptes tidigare under året – och även om man hoppades på en lika stark platta denna gång så blir man ändå lite förvånad när det faktiskt blir det.

Hur många band lyckas skicka ut två fem plus-plattor på ett halvår liksom?

WOLFCLUB gör det – och deras synthwave/retrowave är så himla skön att dra i gång i sommarvärmen. Man lockas verkligen till någon pool, en paraplydrink och den här musiken pulserande.

 1. Flashbacks
 2. California days
 3. Sunset to sunrise
 4. Crossroads
 5. Meet me in the bathroom
 6. Freefall
 7. Lights out
 8. Black dress
 9. Altitude
 10. Last July
 11. Love like this
 12. Resist

Återigen har WOLFCLUB med sig sångerskorna Dora Pereli och Jaki Nelson som turas om att göra flera av låtarna. Det var succé senast så varför ändra på det? Fast då sköter sig ändå Chris Paul-Martin minst lika bra på egen hand …

Det är synthwave/retrowave med ett skönt sommarvarmt sound. Det är givetvis synthslingor, men på inledningslåten Flashbacks är det gitarrsoundet – och givetvis Dora Perelis röst – som sticker ut. Det är dock när det blir ännu mer synthigt som man tänder till lite extra – även om inledningsspåret är makalöst bra. Det gör man med California days som skickar ut en varm känsla. Det är en ganska poppig synthwavelåt.

Sunset to sunrise blir mer synthpop och man får små vibbar från Chvrches. Den där varma känslan finns dock kvar. Det gör den plattan igenom.

Gillar du klassisk synthpop från 1980-talet så kan detta vara något för dig. Det är inte för att det låter som det gjorde på den tiden, men man får ändå sköna vibbar från svunnen tid när man lyssnar på WOLFCLUB som samtidigt känns väldigt fräscht – och man vill verkligen inte att sommaren tar slut.

Topp tre … får bli topp sex! California days, Crossroads, Flashbacks, Sunset to sunrise, Last July och Lights out.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Sicken härlig återkomst, Against The Current!

Nästa inlägg

Gamla och nyinspelade låtar av Crane & Sciacqua

Senaste om WOLFCLUB