Sicken härlig återkomst, Against The Current!

Dedbutplattan från Against The Current är grym.

Uppföljaren likaså.

När de nu är tillbaka med ny musik – EP:n Fever – så låter det amerikanska bandet fortfarande lika bra!

4/5

Artist:
AGAINST THE CURRENT
Albumtitel:
FEVER (EP)
År:
2021
Genre:
ALTERNATIVE, ROCK
Skivbolag:
FUELED BY RAMEN

Det var 2016 som Against The Current (Chrissy Costanza, Dan Gow och Will Ferri), som har varit i gång sedan 2011, släppte sin debutplatta In our bones och de följde sedan upp den med Past lives två år senare.

Fram tills dess gav de oss allt från alternativ rock och poprock till elektronisk rock och punk.

Just det är lite kul med Against The Current. De kan vrida till sitt sound en del så man blir nyfiken på varje släpp och vad de väljer att hitta på.

  1. That won’t save us
  2. Weapon
  3. Again&again
  4. Jump
  5. Shatter
  6. Burn it down
  7. Lullaby

Denna gång blir det mer alternativ rock om man jämför med förra albumet som var mycket poprock. Det blir det rockiga spåret som Against The Current väljer – och då är succén mer eller mindre given för det låter skitbra och inte minst är det Chrissy Costanza som briljerar bakom mikrofonen.

Men det slår lågor om hela Against The Current. De är verkligen i toppform på den här plattan där de har gått tillbaka mot sina rötter. Helt klart så är Fever en imponerande återkomst av ett band som egentligen aldrig sviker sina lyssnare.

Topp tre? Again&again, That won’t save us och Jump … och Burn it down.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny och som väntat en finfin platta av Bleachers

Nästa inlägg

Mer magi från fantastiska WOLFCLUB

Senaste om Against The Current