Ny och som väntat en finfin platta av Bleachers

Om du har med Bruce Springsteen och Lana Del Rey på din platta så kan det inte gå fel.

Det gör det inte heller – fast även utan de fantastiska artisterna klarar sig Bleachers hur bra som helst.

4/5

Artist:
BLEACHERS
Albumtitel:
TAKE THE SADNESS OUT OF SATURDAY NIGHT
År:
2021
Genre:
ALTERNATIVE, INDIE, ROCK
Skivbolag:
RCA RECORDS, SONY MUSIC

Mannen som ligger bakom det amerikanska indiepop/alternativa rock-bandet är ingen annan än Jack Antonoff. Han har dock haft fullt upp med att producera musik åt andra artister sedan albumet Gone now som släpptes för några år sedan.

Antonoff har bland annat producerat album åt artister som Lana Del Rey, Taylor Swift och The Chicks. De två sistnämnda släpptes under 2020 …

Nu släpper dock Bleachers egen musik och vi får albumet Take the sadness out of Saturday night som blir album nummer tre:

 • Strange desire (2014)
 • Gone now (2017)
 • Take the sadness out of Saturday night (2021)

Bleachers gör ruskigt skön musik. Det är någon blandning av indiepop och alternativ rock som fastnar som en fästing på ett ben efter ett besök ute på Aspö.

 1. 91
 2. Chinatown (featuring Bruce Springsteen)
 3. How dare you want more
 4. Big life
 5. Secret life (featuring Lana Del Rey)
 6. Stop making this hurt
 7. Don’t go dark
 8. 45
 9. Strange behavior
 10. What’d I do with all this faith?

Det som sticker ut direkt är att Bleachers gör Chinatown tillsammans med Bruce Springsteen och Secret life med Lana Del Rey. Antonoff har dessutom skrivit låten Don’t go dark tillsammans med Del Rey. Det är ju en enkel väl till succé … fast för Bleachers är det mest en liten krydda.

Chinatown är en soft sak och Antonoff ger oss allt från indie och synth till alternativ rock i denna ursköna låten som det doftar både 1980- och 1990-tal över. Sedan kommer Springsteen in i bilden och lyfter allting utan att för den delen ta över hela låten. Som sagt, det är mest en liten krydda.

But a girl like you
Could rip me out of my head
Black tears on your cheek
I want them in my bed
I’ll take you out of the city
Honey right into the shadow
’Cause I wanna find tomorrow
Yeah I wanna find tomorrow
With a girl like you
My chinatown baby
Sittin’ on your front porch
Crying out the crazy
I’ll take you out of the city
Honey right into the shadow
’Cause I wanna find tomorrow
Yeah I wanna find tomorrow with you baby

Bleachers

Secret life är även det en soft sak. Den är dock klart mörkare än Chinatown vilket också var väntat med tanke på Lana Del Reys medverkan. Don’t go dark, som Del Rey var med och skrev, och den är helt klart en av höjdpunkterna på det här albumet. Det lite mer fart i den. Det är alternativ rock och indiepop signerat Antonoff och man är redan imponerad över den mannens låtskrivarkänsla. Det är sköna texter som han bjuder till det här härliga soundet.

Bleachers ger oss ett brutalt skönt sound i Stop making this hurt. Det är onekligen som så att man vill ta ett vingligt danssteg någonstans när den här låten pumpar ut ur högtalarna på maxad volym. Sicken låt!

Han vrider även till soundet på någon låt. Exempelvis så blir det en mer akustisk känsla i 45. I How dare you want more blir det lite blås och i inledningsspåret bjuds det bland annat på stråkar och Antonoffs röst fast den låten tillhör knappast de bättre – fast den är onekligen annorlunda.

Topp tre? Stop making this hurt, Chinatown och Don’t go dark.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nytt Nitrate tillbaka med ny platta

Nästa inlägg

Sicken härlig återkomst, Against The Current!

Senaste om Bleachers