Sebastian Wijk - Should've Flown

En urstark singel från Sebastian Wijk

Sebastian Wijk är tillbaka med en ny singel.

Och det är en urstark sådan.

Vi får Should’ve flown där Wijks lite mörkare sida ser dagens ljus.

Sebastian Wijk Foto Mickael Tannus
Sebastian Wijk släpper en ny singel – och vilken låt vi får! Foto: Mickael Tannus

Under 2011 släppte Sebastian Wijk sitt debutalbum Down below. Med det i bagaget fick han vara support till artister som Deportees, Lissie, Lisa Miskovsky och Kleerup.

Han släppte sedan två EP:s och några singlar plus att han vid sidan om solokarriären också har hunnit med att släppa ett album med The White Raven.

Nu är det alltså alltså dags för ännu en singel som soloartist: Should’ve flown. Det är en låt som är hämtad från plattan Higher som släpps senare i vår.

Och herre jösses vilken låt vi får!

Så här säger Sebastian Wijk, i ett pressutskick, om Should’ve flown:

Den är verkligen ett bra fönster till vart jag har tagit min musik. Textmässigt har jag tagit itu med saker som har legat djupare än jag har trott och lyckats sjunga om dem. Should’ve flown är en sorts dålig morgon-vinkel på hur det är att vara jag och om förväntningarna som jag har på vad jag gör.

Det är någon alternativ rock där det finns plats för folkrock, indierock och pop som går åt det lite mörkare hållet. Tänk Bear’s Den och Agape så vet ni på ett ungefär var det hamnar.

Soundet är grymt skönt och när sedan Wijk ligger inne med en röst utöver det vanliga så är det här en låt som snabbt lyser upp i februarimörkret. Vilken känsla det är i det här!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

White Lies - Five
Föregående inlägg

White Lies ger oss en skön new wave-platta

Millencolin - SOS
Nästa inlägg

Millencolin gör oss aldrig besvikna