Nu blir det trubadurpunk med Lars Frederiksen

Till vardags finns Lars Frederiksen i det legendariska bandet Rancid.

Nu släpper han sin första platta som soloartist – och det låter grym bra!

4/5

Artist:
LARS FREDERIKSEN
Albumtitel:
TO VICTORY (EP)
År:
2021
Genre:
PUNK
SKivbolag:
VIKING INC

Rancid har gett oss sjukt mycket bra grejer genom åren och där har Lars Frederiksen funnits med som sångare och gitarrist sedan 1990-talet.

Nu testar amerikanen på att göra lite musik på egen hand – och det är riktigt skön punk som har levererar på To victory.

  1. God and guns
  2. Army of zombies
  3. Tomorrows girls
  4. Motherland
  5. Comin’ home
  6. Skunx

Frederiksen gör dock inga nya låter här. I stället väljer han att göra om ett par låtar – som alla har stor personlig betydelse för honom – som han har gjort med sina gamla band The Old Firm Casuals och Lars Frederiksen & The Bastards.

Frederiksen slänger även in ett par covers i mixen – och en av dem sticker ut lite extra. Det är kanske mest för låtvalet …

Lars Frederiksen tar den gamla KISS-låten Comin’ home, som finns med på albumet Hotter than hell från 1974, och gör om den till en akustisk punk-låt! Det låter riktigt bra – och det gör det hela vägen på To victory.

Rancid-sångaren inleder sin solo-EP med God and guns (The Old Firm Casuals) och gör även den som en akustisk version. Fan, det är något speciellt med sådant här. När punkare väljer att göra akustiska versioner och någon trubadurpunk så låter det ofta riktigt bra. Det visar Frederiksen här bland annat.

Army of zombies (Lars Frederiksen & The Bastards) är en annan vass låt. Originalversionen är någon hardcore-punk. Så blir det inte här. Det är lika argt, men så mycket mer avskalat. Den här versionen är sylvass! Frederiksens sång och en gitarr så är man liksom hemma.

Frederiksen gör även en cover på U.K. Subs klassiska 1970-tals-låt Tomorrows girls – och det är en grymt skön version vi får här.

Motherland (The Old Firm Casuals) och Skunx (Lars Frederiksen & The Bastards) är övriga två låtar på en riktigt fin EP – och den som gillar ”punk goes acoustic” får absolut inte missa detta!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Keepsakes & reminders - nytt med Youth Fountain

Nästa inlägg

Volbeat tar ett kliv tillbaka - och gör en kanonplatta