Too Much Joy är tillbaka efter 25 år i träda

Amerikanska Too Much Joy samlades igen …

Nej, förresten … det gjorde de inte alls – men en ny platta blev det likväl.

4/5

Artist:
TOO MUCH JOY
Albumtitel:
MISTAKES WERE MADE
År:
2021
Genre:
ROCK
Skivbolag:
PEOPLE SUCK MUSIC

Det är lite märkligt att läsa om ett band som har varit flitigt med både plattor och gig sedan 1980 och som efter 25 års paus får för sig att spela in 15 låtar till ett nytt album – utan att vara i studion samtidigt, då de inte är de bästa av kompisar.

Det är alltså inget pandemi-relaterat denna gång, utan vanlig ovänskap som ändå inget vaccin biter på. Men oavsett det så är resultatet lite småkul med grumsiga gitarrer och rätt gott sväng, och själva klistrar de på sig VDN-fakta typ ”Som om Clash kompat Randy Newman”.

Och texterna bär på enkla teman om en galen, försupen krigsveteran som ylar mot månen, vikten av en bra madrass till sängen eller om en jänkarkärra som det cruiseas i, humpas i, körs till abortören i. Och slutligen begås självmord också.

Det är lite glatt tjohej plus en dos nattsvart mörker, så bandnamnet antyder ju en sökt balans av ying och yang. Där lyckas de, men det känns aningen som att damma av, för mig onödiga, band som They Might Be Giants eller Gang Of Four.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Deprimerande och underbart med Lana Del Rey

Nästa inlägg

Black Paisley gör en akustisk version av Without us