En Svensk Tigers fina hyllning till alla änglar …

En Svensk Tiger ville göra en hyllning till de som arbetar för gemene medborgares välmående.

Det blev dessutom en hyllning till Sveriges finaste fotbollslag …

5/5

Artist:
EN SVENSK TIGER
Albumtitel:
TRO (SINGEL)
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
EST 97 HB

En Svensk Tiger har varit i gång sedan 2006. De har dock utvecklat sin musik genom åren – och som de lät i början av musikkarriären gör de inte längre.

Inte för att det spelar någon som helst roll eftersom allt – ja, så är det – de släpper är bra. När En Svensk Tiger numera släpper sina låtar handlar det om någon slag beatpunk och det är svårt att värja sig emot det när det bjuds på grymma beats i låt efter låt. Lägg sedan till allsångsrefräng erså … ja, då är man såld.

Sedan är det ju skönt att få något slags covid-19-theme där En Svensk Tiger hyllar de som jobbar och sliter för att samhället ska fungera. Låten kom till efter Pär Larssons flickväns, som jobbar som sjuksköterska, berättelser om hur personalen personalen ställer upp och sliter under pandemin trots låga löner, övertid, omplaceringar och inställda semestrar.

Låten beskriver en nattvandring genom Göteborg och är en hyllning till folk som arbetar för gemene medborgares väl – sjuksköterskor, spårvagnschaufförer, renhållningsarbetare med flera. Vi gör en koppling mellan dessa nattarbetande hjältar i stadens tjänst och stadens enda fotbollslag – IFK Göteborg. En kamratförening som har samlat folket och givit dem något att tro på i 116 år. Vi tror på alla änglar i stadens tjänst.

En Svensk Tiger

Och att det är en dubbelmening i låten lyfter den lite extra. Den gör det i alla fall för den som har ett blåvitt hjärta sedan tidiga tonåren.

Nu finns det faktiskt en låt som kan konkurrera med Joel Almes mästerliga Snart skiner Poseidon

En Svensk Tiger
Pär Larsson
(gitarr, sång)
Markus Magnusson (bas)
Robert Lindahl (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Vacker men sorglig postpunk med Soft Kill

Nästa inlägg

Southside Café gör om New Year's Day med en vän ...

Senaste om En Svensk Tiger