En vass debut-EP från Between Bodies

Bandmedlemmarna är utspridda lite här och var i världen.

Fast det spelar ingen roll.

Between Bodies skicka ändå ut en riktigt vass debut-EP i On fences.

4/5

Artist:
BETWEEN BODIES
Album:
ON FENCES (EP)
År:
2019
Genre:
PUNK
Skivbolag:
KROD RECORDS

Between Bodies har bara varit i gång under ett års tid och när bandmedlemmarna Köln, Paderborn och Toronto så kan man ju tänka sig att det kan bli lite problem med att få ihop grejerna.

Fast det blir det inte.

Några dropboxmappar och enmansdemos löste avståndsproblemen. Sedan spelades låtarna in i Paris. Och det här låter väldigt bra. Between Bodies debut, On fences, låter skitbra och för den som gillar emopunk/alternativ punk så borde det här gå hem …

  1. Fire alarm
  2. Death to a child
  3. Great
  4. Jesus cries
  5. Mordrake
  6. Shadows of your life

Det här är låtar om obeslutsamhet och tvekan. Det är solskenstider som övergår i vardaglig tristess och man börjar ställa sig frågan kan det bli bättre om man går vidare och börjar om?

Det är sex emolåtar, det är sex snabba emolåtar som har ett jäkla gung. Det är ganska lättlyssnat och även om det inte är som så att Between Bodies gör något nytt så fastnar det och man vill mest höra mer.

And I think you’re searching for something purer than this
And I think you´re searching for that one thing with no shame in it
And I think you´re searching for something that does not exist

Det där är några rader ur Great som är en av låtarna som sticker ut lite extra. Det är en låt om att vara så ambitiös och kreativ att det blir destruktivt.

Förstaspåret Fire alarm sticker också ut. Gitarrsoundet är bålskönt. Det är ett gott drag i låten som dessutom har ett sjuhelsikes gung.

Fast det är en stark sexspårs-EP från början till slut. Det är bara att låta de här emolåtarna snurra på.

Fast om man ska nämna topp tre så är det bara till att lägga till Shadows of your life till de tidigare nämnda låtarna – och då har Between Bodies presenterat sig på bästa sätt.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ellen Krauss bjuder på några kapitel ur sitt liv

Nästa inlägg

Keen Hue gör nyinspelningar av gamla låtar