Tigrarna ger oss punkrock från Shanghai

En Svensk Tiger släpper nytt.

Vi får en skön beatpunklåt i Punkrock från Shanghai – som är en politisk låt som handlar handlar om om gripandet av Gui Minhai.

4/5

Artist:
EN SVENSK TIGER
Album:
PUNKROCK FRÅN SHANGHAI (SINGEL)
År:
2020
Genre:
PUNK
Bolag:
EST 97 HB

Under 2019 släppte En Svensk Tiger albumet Gbg noir, som var femma på den svenska albumlistan 2019, där de hade förnyat sitt sound och i ett pressmeddelande kunde man läsa att de ville sin musik: ”Robyns beats i ett högre tempo blandat med skitiga gitarrer och samhällskritiska texter var vår utgångspunkt.”

Plattan är skitbra och nu är det dags för en ny singel, Punkrock från Shanghai – och gillade du det du fick på plattan så lär du gilla detta. Det är samma stuk. Det är punk med ett härligt beat … det är En Svensk Tigers beatpunk.

En Svensk Tiger släpper en ny singel. Foto: Pressbild

Låten handlar om gripandet av Gui Minhai och i större mening försvarandet av yttrandefriheten. Minhai är en av många som är fängslade för att ha stått upp för yttrandefriheten.

Det är vår tro att Kina genom uppköp av företag och infrastruktur världen över försöker vinna inflytande och med det begränsa demokratin. Låten har ingen politisk färg, den försvarar Gui Minhai och det fria ordet.

En Svensk Tiger

Bandet har, i samråd med Gui Minhais dotter Angela Gui, beslutat att skänka all royalty till Svenska PEN.

En Svensk Tiger
Pär Larsson
(gitarr, sång)
Markus Magnusson (bas)
Robert Lindahl (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nytt med Taylor Swift - som återigen överraskar

Nästa inlägg

Black Ink River sprudlar av självförtroende

Senaste om En Svensk Tiger