Southside Café gör om New Year’s Day med en vän …

/

2019 fick vi höra Southside Café göra låten New Year’s Day.

Nu gör den om den – tillsammans med Jakob Samuel.

4/5

Artist:
SOUTHSIDE CAFÉ & JAKOB SAMUEL
Albumtitel:
NEW YEAR’S DAY (SINGEL)
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
SUNNY HILL RECORDS

Southside Café ger New Year’s Day en ny kostym. Foto: Pressbild

Southside Café är duon Anders Ljung och Johan R Norberg. De har plattorna Monday nights at Southside Café (2016) och Ghosts (2019) på sina samveten.

När vi nu är inne i december månad passar det ju himla bra med att de lyfter fram en av låtarna från albumet Ghosts: New Year’s Day.

Det är en låt om en samhällsutveckling som oroar och låten tar upp frågor som miljön, sociala problem och politiska konflikter. Samtidigt väcks förhoppningar om att nästa år ska bli så mycket bättre än 2020 …

Originalversion är lugn och melankolisk med Anders Ljung på sång. När de nu gör om den så får man fortfarande en melankolisk nyårskänsla över allting.

Det finns dock en stor skillnad. Nu blir det en duett. Ljung har sällskap av Jakob Samuel (ex-The Poodles, Talisman) bakom mikrofonen.

För Johan R. Norberg, som är gitarrist och producent i Southside Café, är samarbetet med Jakob Samuel extra roligt.

Jag och Jakob växte upp tillsammans. Vi lärde oss spela rock i samma band, Yale Bate. Vi gjorde våra första turnéer ihop och spelade in våra första skivor. 1988 vann vi rock-SM. Sedan gick vi skilda vägar. Jakob blev rockstjärna och jag gjorde karriär på universitetet. I dag är jag professor i idrottsvetenskap. Att ha Jakob i studion kändes fullständigt naturligt – trots att det var 30 år sedan sist.

Johan R. Norberg

Southside Café
Anders Ljung
(sång)
Johan R Norberg (gitarr)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En Svensk Tigers fina hyllning till alla änglar ...

Nästa inlägg

En fantastisk platta av The White Buffalo

Senaste om Jakob Samuel