Tredje raka singelsläppet från Southside Café

Det var den tredje raka fredagen med en ny låt.

Welcome you’re all invited blir det sista singelsläppet för denna gång från Southside Café – och då vrider de till sitt sound återigen.

4/5

Artist:
SOUTHSIDE CAFÉ
Album:
WELCOME YOU’RE ALL INVITED (SINGEL)
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
SUNNY HILL RECORDS

Alla tre låtarna har skiljt sig ganska mycket åt samtidigt som det självklart är Southside Café i grunden. Det första singelsläppet – Rock ’n roll star – är en fet rock ’n’ roll-låt.

Det andra singelsläppet är något helt annat. Om Rock ’n roll star är en partyhöjare så är Beacon of light raka motsatsen. Det är melankoliskt och det är en väldigt vacker akustisk ballad.

Så vad gör Southside Café när det är dags för singel nummer tre på lika många veckor? Ja, det blir inte något som de två tidigare singlarna i alla fall.

Så här skriver Johan R Norberg i ett mejl om Welcome you’re all invited: ”En kommentar till världsläget kan man säga – fast i en ljudbild som låter mer som Billy Idol är 2020. Vi gillar ju att flörta med 1980-talet.”

Norberg har givetvis stenkoll på vad Southside Café har gjort så det kan man knappast ifrågasätta. Man kan absolut höra en del Billy Idol här. Southside Café låter dock inte så mycket post-punk utan det blir snarare mer soft, skön och somrig poprock som drar åt Idol-hållet.

Welcome you’re all invited är faktiskt precis vad man behöver just nu …

Welcome you’re all invited, don’t believe what you’ve heard
Line up, we’re so excited, it’s not the end of the world
Just one last cigarette in a sea of gasoline
We’ll set the world on fire

Southside Café
Anders Ljung (sång)
Johan R Norberg (gitarr)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Terra är tillbaka - med ett nytt sound

Nästa inlägg

Nytt suveränt sound från Freddy And The Phantoms

Senaste om Southside Café