Terra är tillbaka – med ett nytt sound

Fyra år efter debutalbumet Terrarism.

Två år efter Jävla EP:n.

Nu är Terra tillbaka med en ny fullägdare.

Då är de tillbaka i en ny musikalisk skepnad …

4/5

Artist:
TERRA
Album:
UNDERBARA SAKER
År:
2020
Genre:
INDIE
Skivbolag:
WELFARE SOUNDS

Terra låter inte riktigt som tidigare på nya plattan Underbara saker. Foto: Jakob Ekvall

Det var under 2016 som Göteborgsbandet Terra ut sitt debutalbum Terrarism. Då handladet det om ganska rak indierock med en del punkvibbar. Utan tvekan så är det ett bra album precis som den efterföljande EP:n, som gick i samma spår, är.

Med Underbara saker väljer de att göra något annat …

 1. Underbara saker kommer hända oss
 2. Din spegel
 3. Ingenting om dig
 4. Kackerlacka
 5. Slösar bort en sommar
 6. Samma panik
 7. Antikänsla
 8. Rottweiler
 9. Fulmåne
 10. Du är en människa
 11. Guld

Skramlet och skränet från debuten är stundtals bortsuddat precis som punkvibbarna. Nu får i stället en mer poppig känsla ta plats i Terras låtar.

Skillnaden är ganska stor, men det fungerar. Terra låter fortfarande väldigt bra.

Och Karl Sundströms texter är som vanligt spännande att få höra. Så här står det i pressemeddelandet inför albumsläppet: ”Texterna spänner mellan interkontinentala kärlekshistorier, skildringar av incelkulturen, död och förlust. De kommer nära och duckar inte för det fula och genanta.”

Att få en låt som Underbara saker kommer hända oss, som dessutom tillhör albumets absolut bästa, kan man behöva med tanke på hur världen ser ut just nu. Det är dock en låt med dubbel betydelse och Terra betraktar den själva som den mest deppiga låten de har gjort. För många andra ses den kanske som en tröst i en mörk tid.

Att släppa ny musik just nu är inte optimalt, men samtidigt känns det nästan viktigare än någonsin. Det är en kris utan motstycke och hela kulturlivet går på knäna, men vi får aldrig låta musiken tystna.

Topp tre? Underbara saker kommer hända oss, Antikänsla och Samma panik … och en fjärde blir Kackerlacka.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Broder Henrik Rapp håller sig kvar på idiotspåret ...

Nästa inlägg

Tredje raka singelsläppet från Southside Café

Senaste om Terra