Diskopunk - EP

Disco, punk, electro … det är Diskopunk!

De har varit i väg på turné med Mando Diao och de har bjudit på galna gig i såväl London och Hultsfred som i Stockholm och Malmö.

Diskopunk har även hunnit med att spela in en självbetitlad EP som de nu skickar ut.

4/5

Artist:
DISKOPUNK
Albumtitel:
DISKOPUNK EP
År:
2019
Genre:
INDIE
Skivbolag:
SONY MUSIC

Diskopunk har spelat in de här fem låtarna under våren och sommaren. De har också hunnit med att skicka ut singlarna Soaked och Lilla pojke så att det här skulle bli något bra visste man redan efter de låtarna …

  1. Breathing
  2. Soaked
  3. Lilla pojke
  4. Never die for you
  5. Too much sugar

Det är onekligen lite cool musik som Antonio America, Joakim Rydén, Harald Forsmark, William Collins och Henrik Ulvenäs ger oss.

Det här är svårt att placera in i något fack. Diskopunk levererar lite av allt. Det är disco, det är punk, det är electro och det är indie.

Det är både energiskt och polerat och det är både ljust och mörkt på en gång. Den viktigaste formeln är dock att det blir ett sjuhelsikes skönt gung hela tiden och det är lätt att förstå varför det här gänget har hyllats i London där de också kommer att spela den 8 februari på Hoxton Square Bar & Kitchen.

Så här säger bandet i ett pressutskick:

Vi är och har alltid varit ett renodlat liveband, det är där skjutsen sitter! Vi är otroligt jävla peppade på att få släppa ut våra nya dängor och komma ut och spela tills fingrarna trillar av.

https://youtu.be/HvcXSdPHl0c

Samtliga fem spår är bra, men om man bara har ett par minuter på sig innan det är dags att dra på sig sina Dr Martens och ge sig ut i vinternatten så blir det Breathing och Never die for you som får gå i gång.

Breathing för det sjukt sköna basgunget och Never die for you för det lite mörkare soundet.

EP:n släpps den 25 januari och då finns den att köpa eller streama här.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Perkele - Leaders Of Tomorrow
Föregående inlägg

Perkele är vinnare som vanligt

Gathering Of Kings - First Mission
Nästa inlägg

Det slår gnistor om Gathering Of Kings

Senaste om Diskopunk