En fet rock ’n roll-platta av Crobot

Crobot är tillbaka.

Crobot är tillbaka med en riktigt fet rock ’n’ roll-platta!

Vi får Motherbrain.

4/5

Artist:
CROBOT
Album:
MOTHERBRAIN
År:
2019
Genre:
ROCK

Skivbolag:
MASCOT RECORDS

Pennsylvaniabandet Crobot bildades 2011 och sedan dess har det blivit fyra plattor:

 • Legend of the spaceborne killer (2012)
 • Something supernatural (2014)
 • Welcome to Fat City (2016)
 • Motherbrain (2019)

Det är onekligen en bra samling rocklåtar som Crobot, som började skriva på dem under 2017, har fått ihop på Motherbrain. Det låter till och med riktigt jäkla bra!

 1. Burn
 2. Keep me down
 3. Drown
 4. Low life
 5. Alpha dawg
 6. Stoning the devil
 7. Gasoline
 8. Destroyer
 9. Blackout
 10. After life
 11. The hive

Det är ganska tung rock ’n’ roll som både innehåller en hel del funk, men också blues. Lägg sedan till att det doftar en del old school över det hela- även om det känns både fräscht och modernt – så är det bara till att låtar den gamla Harman/Kardon-stärkaren jobba ordentligt. Det ju sådan här rockmusik som gör sig bäst på riktigt hög volym!

Man kan förstå att det här gänget bland annat har varit på turné tillsammans med band som Clutch, Black Label Society, Volbeat och Mötley Crüe.

Så här säger sångaren Brandon Yeagley om den nya plattan:

Jag tycker att plattan är den mörkaste vi har gjort, musikaliskt, textmässigt och tematiskt. Det är något av det tyngsta vi någonsin har gjort, men samtidigt något av det funkigaste. Vi har än en gång vidgat Crobots spektra.

Plattan kickar i gång med Burn som skrevs tillsammans med Brian Vodinh (10 Years) och är en blinkning åt kraften hos Stone Temple Pilots-låten Dead and bloated som sedan har körts igenom ett Crobot-filter. Det är en tung låt, men det blir ännu fetare med Keep me down. Det är liksom mycket av allt och när refrängen kickar innan så sitter man mest och småler.

Med Low life, som skrevs tillsammans med Johnny Andrews, vrider Crobot till sitt sound en del. Den låten spränger ramarna för Crobot. Det låter modernt hela vägen och det låter grymt bra. Det kan vara det bästa spåret på albumet till och med.

Fast vill man ha det mer funkigt så är det Alpha dawg som man ska dra i gång … det finns mycket att välja på här helt enkelt.

Topp tre? Low life, Gasoline och Burn. Fast det här är en jämn platta och det är helt klart elva kanonspår.

Plattan släpptes den 23 augusti.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Walker Roaders debutplatta är här!

Nästa inlägg

Gott om toppar på Gundersens platta