Andrew McMahon In The Wilderness - Upside Down Flowers
4/5
Artist:
Andrew McMahon In The Wilderness
Album:
Upside down flowers
År:
2018
Genre:
Pop
Bolag:
Fantasy Records, Concord Music Group

McMahon ger oss poprock som man fastnar för

När Andrew McMahon In The Wilderness släppte Zombies on Broadway kändes det en av de bästa plattorna som han hade gjort.

Nu är han tillbaka med en ny platta i Upside down flowers – och det är lika bra nu.

Under 2000-talet frontade pianisten och singer-songwritern Andrew McMahon den alternativa rockgruppen Something Corporate.

Numera kör han på som soloartist och under namnet Andrew McMahon In The Wilderness. Då får vi se poppigare sida av honom. Det fungerar onekligen rätt bra.

 1. Teenage rockstars
 2. Ohio
 3. Blue vacation
 4. Monday flowers
 5. Paper rain
 6. This wild ride
 7. Goodnight, rock and roll
 8. House in the trees
 9. Penelope
 10. Careless
 11. Everything must go

Det är inte så att McMahon helt bjuder på någon halvtaskig radiopop på Upside down flowers. Han ger oss någon poprock som man fastnar för väldigt lätt.

I sina stunder låter det här kanske inte helt olikt Coldplay och det är pianodrivna poprocklåtar som går i ett långsamt tempo eller i ett mellantempo.

Det är också låtar som dyker ned i McMahons förflutna. En av dessa är Ohio som handlar om när McMahon och hans familj flyttade från Ohio till Kalifornien då hans far var sjuk.

House in the trees nämner också pappans sjukdom, men även när han själv blev sjuk i 20-årsåldern. Då blir det en platta som både blir känslosam och äkta. Det blir extra känslosamt när låtarna tuffar på ett ett långsammare tempo.

Topp tre? Teenage rockstars, Paper rain och House in the trees.

Albumet är producerat av Butch Walker. Det kan vara en förklaring att Upsida down flowers i alla fall känns aningen mer rockig än hans förra album.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Perfect View - Timeless
Föregående inlägg

Platta nummer tre från Perfect View

Side Effects - Some Other Day
Nästa inlägg

Side Effects firar tio år med en kalasplatta

Senaste om Andrew McMahon In The Wilderness