4/5
Artist:
The Temperance Movement
Album:
A deeper cut
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Earache Records

Lite ”back to basics” för The Temperance Movement

The Temperance Movement är tillbaka med sin tredje fullängdare.

Då får vi en platta som man kan lyssna på i flera dagar i sträck och sedan vill man ändå bara ha mer …

Det brittiska rockbandet The Temperance Movement bildades 2011 och två år senare fick vi det kultförklarade och självbetitlade debutalbumet.

De följde upp det med White bear två år senare. En annan fastnade dock inte riktigt för uppföljaren. Det var inte så att det var en dålig platta, men på något sätt fick det passera. Det var något som saknade om man jämför med debuten.

A deeper cut lär dock inte bara passera …

 1. Caught in the middle
 2. Built-in forgetter
 3. Love anddevotion
 4. A deeper cut
 5. Backwater zoo
 6. Another spiral
 7. Beast nation
 8. The way it was and the way it is now
 9. Higher than the sun
 10. Children
 11. There’s still time
 12. The wonders we’ve seen

Det här är ett klassalbum och The Temperance Movement är tillbaka och bjuder på samma fantastiska bluesiga rock ’n’ roll som finns på debutplattan. Kanske att denna plattan är mer melankolisk, men vi får även det råa och energiska soundet …

Och med en start som Caught in the middle visar det här nya The Temperance MovementLuke Potashnick och Damon Wilson har lämnat bandet – att de fortfarande är att räkna med.

De fyller sedan på med Built-in forgetter och det är nästan sjukt så bra den här musiken är. Det är The Temperance Movement i absolut högform.

Alltså, hela plattan är grym. Det finns inte ett spår som inte håller hög klass. Titelspåret är dock ett absolut måste. Det är en lugn låt med en fantastisk känsla.

Backwater zoo får vi lite mer soulkänsla. Det går åt det där hållet som man får i filmen The Commitments när sångaren Phil Campbell får briljera.

The Temperance Movement känns äkta och det är ett band som redan har skrivit in sig i musikhistorien. Och de kommer att fortsätta att skriva sin historia. A deeper cut kommer att räknas som klassiker om tio år … Det här är tidlös musik!

The Temperance Movement

Phil Campbell (sång)

Paul Sayer (gitarr)

Nick Fyffe (bas)

Matt White (gitarr)

Simon Lea (trummor)

 

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nackhåret reser sig, Freya Ridings!

Nästa inlägg

The Skids - lika bra som för 40 år sedan