Ett jävla gung med Skanky Fred & Puritanerna

Blues på svenska … kan det vara något?

Det är väl klart!

Nu är det Skanky Fred & Puritanerna som skickar ut den härliga singeln/videon Cornelia.

4/5

Artist:
SKANKY FRED & PURITANERNA
Albumtitel:
CORNELIA (SINGEL)
År:
2020
Genre:
BLUES
Skivbolag:
SKANKY FRED & PURITANERNA

Skanky Fred. Foto: Pressbild

Skanky Fred & The Finnish Flames har blivit Skanky Fred & Puritanerna. Det här gänget leds av Fredrik Karlsson som kommer från arbetarstaden Norrköping och från samma kvarter som Eldkvarn … och när man vet om det så kan man nog hitta något litet spår av det legendariska bandet även här.

Annars har Karlsson varit med om att starta upp bandet Lisa Lystam Family Band och han har varit med och turnerat tillsammans med Clas Yngström, Roffe Wikström och Mike Zito. När man hör de namnen så vet man direkt vad det handlar om.

Det är blues.

Skanky Fred och Puritanerna ger oss blues på svenska – och gissa om det svänger när de skickar ut Cornelia?! Det svänger som fan! Det går liksom inte att sitta still till detta.

Det är tajt och energifyllt hela vägen och när det både känns skitigt och souligt så är det onekligen en låt som får stärkaren att gå på helvarv. Det kan kan helt klart bero på att låten är en livetagning. Det du hör, ja det är det som är Skanky Fred & Puritarerna. Dessutom är det en skön text där man man får höra Skanky Freds historia om Cornelia.

Värt att nämna är att Karlsson är en av grundarna till Bluespodden som är en podcast om blues och roots-musik.

Skanky Fred & Puritanerna
Skanky Fred
(sång, gitarr)
Surjo Benigh (gitarr, bas)
Jonas Backman (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det här är mästerligt av Liam Gallagher!

Nästa inlägg

Not dead not broken - Diztord är tillbaka