Bottenhavet skickar ut en rock ’n’ roll-pärla

Bottenhavet har ny singel och video – och det är en rock ’n’ roll-pärla …

Så missa inte När tiden dör!

4/5

Artist:
BOTTENHAVET
Albumtitel:
NÄR TIDEN DÖR (SINGEL)
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK, STONER, GRUNGE
Skivbolag:
BOTTENHAVET

Bottenhavet är trion Kim Minkkinen (sång), Charlie Karlsson (gitarr) och Marcus Wigren (trummor). Och det gänget bjuder på en riktigt tung låt i När tiden dör. Nu handlar det inte om någon trashmetal eller något sådant utan detta är stoner, grunge och hårdrock med en riktigt tung känsla – samtidigt som det är melodiskt och man får någon 1970-talskänsla.

Bottenhavet går sin egen väg och samtidigt bjuder på något unikt och väldigt bra. När tiden dör är en melankolisk rockrökare i samma andra som det som Bottenhavet har gjort tidigare.

Dessutom fastnar låten direkt och sedan bara växer och växer den. Sicken rocklåt, sicket rockband!

Bottenhavet har dessutom hunnit med att debutera på livescenen och nästa månad kommer ännu en singel. Då börjar man snarast att undra om det är en fullängdare på gång?

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Eterisk drömpop med Ruby Haunt

Nästa inlägg

Thomas Stenström har hittat sin grej

Senaste om Bottenhavet