Dave Hause bjuder återigen på en kalasplatta

Två år efter det finfina albumet Blood harmony är Dave Hause tillbaka.

Han är tillbaka på bästa sätt – och bjuder på ännu en fantastisk platta.

5/5

Artist:
DAVE HAUSE
Albumtitel:
DRIVE IT LIKE IT’S STOLEN
År:
2023
Genre:
PUNK, ROCK
Skivbolag:
BLOOD HARMONY RECORDS, SOUNDLY MUSIC

Dave Hause är amerikanen som har spelat i punkbanden The Loved Ones och The Falcon, men numera är det väl mest hans solokarriär som han satsar på – även om han finns med i The Mermaid.

 • Resolutions (2011)
 • Devour (2013)
 • Bury me in Philly (2017)
 • Kick (2019)
 • Blood harmony (2021)
 • Drive it like it’s stolen (2023)

När Dave Hause kör solo blir han något av en punktrubadur. Han blandar alternativ rock, folk rock, americana och heartland rock samtidigt som det blir en punkådra i det hela. Den där blandningen är stundtals – eller oftast – makalöst fin …

 1. Cheap seats (New Years Day, NYC, 2042)
 2. Pedal down
 3. Damn personal
 4. Low
 5. chainsaweyes
 6. Hazard lights
 7. Drive it like it’s stolen
 8. lashingout
 9. Tarnish
 10. The vulture

Hause ger oss låtar om livet, både när det är bra och mindre bra. Han packar in sina texter i sitt fantastiska sound som är rena giftet.

Hause ger oss både lugna och känslosamma låtar och låtar med ett snabbare tempo – och det är när Hause trycker på lite extra som man höjer volymen lite extra, men det är en genuin platta som är smått lysande.

Cheap seats (New Years Day, NYC, 2042) inleder albumet Drive it like it’s stolen. Låten börjar lugnt innan den tar fart … Dave Hause är tillbaka!

Albumet är fullmatad med kanonlåtar, men som sagt så är det när Hause ökar tempot som man fastnar lite extra. Då blir Damn personal, som påminner en hel del om The Gaslight Anthem, en favorit.

Low är en annan favorit. Den kan väl knappast kallas för snabb, men låten, där Hause ställer sig frågan ”Would you love me when I’m low?”, är så fantastiskt bra.

Hazard lights är en tredje låt som gör att man börjar spinna av glädje. Det är soft och skönt samtidigt som man sjunger med i texten: ”Let me get you home I’m weakest on the weekend // My Bambi knees are knocking, my thirst is steady creeping // I can’t turn you down, I can’t be alone.”

The vulture är en annan favorit och när det har snurrat i mål så kan man konstatera att Dave Hause har gjort en platta som är utmanare till året album 2024. Håller du inte med? Lyssna på albumet igen.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En härlig Springsteen-tolkning av Ruborg

Nästa inlägg

Djävulen Möblerar Om är tillbaka med ny platta

Senaste om Dave Hause