Allen/Olzon överraskar positivt på nya plattan

Det är Russell Allen och Anette Olzon som slår sina påsar samman och släpper en platta.

De blir det en riktigt vass melodisk metal-platta i Worlds/Apart.

4/5

Artist:
ALLEN/OLZON
Albumtitel
WORLDS/APART
År:
2020
Genre:
METAL
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Allen/Olzon är onekligen ett nytt spännande melodiskt metal-projekt. Sångaren Russell Allen finns med i Symphony X och Adrenaline Mob. Anette Olzon finns med i The Dark Element och har varit sångerska i Nightwish.

Nu delar de på sången när på Allen/Olzon-plattan Worlds apart. Det finns dock två snubbar till som är med – och de är lika viktiga. Ja, för en som älskar gitarrer så är det kanske ännu viktigare …

Det är gitarristen, låtskrivare och producenten Magnus Karlsson och det han har gjort med Primal Fear, The Ferrymen och Magnus Karlsson’s Free Fall säger väl det mesta om honom egentligen. Bakom trummorna finns Anders Köllerfors.

 1. Never die
 2. Worlds apart
 3. I’ll never leave you
 4. What if I live
 5. Lost soul
 6. No sign of life
 7. One more chance
 8. My enemy
 9. Who you really are
 10. Cold inside
 11. Who’s gonna stop me now

Detta är ett gäng med feta melodiska metal-låtar som stundtals gränsar till symfonisk metal. För en som aldrig har varit ett tokfan av Nightwish kändes väl inte projektet tokspännande.

Men … det är det!

Det låter förvånansvärt bra och gillar du Allen/Landes album så lär du gilla detta – fast detta låter tyngre. Det låter fetare. Det är lite mer mäktigt och det är riktigt goa gitarriff och gitarrsolon i låt efter låt.

Lägg till att såväl Allen som Olzon ligger inne med ena jäkla pipor. Det funkar lika bra vem som än det är som tar sig ton. Då blir det riktigt sköna låtar som radas upp på denna platta som borde välkomnas av varenda (melodisk) metalskalle med öppna armar.

Topp tre? Lost soul, Worlds apart och Cold inside. Tror jag …

Worlds apart släpptes den 6 mars

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nytt fett albumsläpp med Confess

Nästa inlägg

Rytmiskt elegant och svängigt av Colorstone