Jake Bugg bjuder på en finfin britpop-platta

Jake Bugg har släppt en riktigt vass platta i Saturday night, Sunday morning.

Gillar du 1990-talets britpop så sug åt dig den här så fort du kan!

4/5

Artist:
JAKE BUGG
Albumtitel:
SATURDAY NIGHT, SUNDAY MORNING
År:
2021
Genre:
INDIE, ROCK
Skivbolag:
SONY MUSIC ENTERTAINMENT

Jake Bugg är britten som albumdebuterade 2012 och nästan tio år senare har det blivit totalt blivit fem album.

 • Jake Bugg (2012)
 • Shangri la (2013)
 • On my one (2016)
 • Hearts that strain (2017)
 • Saturday night, Sunday morning (2021)

Det är onekligen något speciellt med Jake Bugg, dock kan det bli ojämnt. Vissa låtar är alldeles magiska, andra är mellanmjölk och det kanske är anledningen att han aldrig har blivit riktigt så stor som man trodde när han släppte sin debut – om man kan säga så om en artist som har miljoner och åter miljoner spelningar på Spotify.

 1. All I need
 2. Kiss like the sun
 3. About last night
 4. Downtown
 5. Rabbit hole
 6. Lost
 7. Scene
 8. Lonely hours
 9. Maybe it’s today
 10. Screaming
 11. Hold tight

Nu smäller i alla fall Jake Bugg till med en sylvass platta. Det första du ska göra är att vrida upp volymen på stärkaren och dra i gång Kiss like the sun. Sicket fett sound – och den som gillar The Stone Roses, Oasis och The Verve lär känna hur det vattnas i munnen. Trummorna, gitarren och sången – allt är helt perfekt för att vakna till liv en seg söndagsförmiddag eller en fredagskväll också för den delen.

Det är bra tyck i Loney hours också – och det blir nästan en hårdrockskänsla när Bugg sjunger om ensamhet och saknad. Även Screaming har ett fett britpop-sound – trummorna! – som gör att man mest vill skrika … vilka låtar Bugg ger oss denna gång!

Lost, med orkesterkänslan och de feta trummorna, är en annan härlig britpop-låt som ser till så att det spritter i benen.

Vill du ha något annat så är All I need är klart poppigare och här får man vibbar från Maroon 5. Det får man även från About last night och Rabbit hole.

Annars är det när Jake Bugg drar ned på tempot och gör ballader som man fastnar lite extra. Han gör det på Downtown som är en känslosam pianoballad och som påminner om något som James Blunt skulle kunna ha gjort.

Även Scene är en makalöst fin ballad och här kan man dra en del små paralleller med Oasis och The Verve. Sistaspåret Hold tight är en avskalad låt där det är en akustisk gitarr och Bugg som sjunger om att tiden går snabbt, om minnen och hur man kommer att bli ihågkommen.

Topp tre … fyra! Kiss like the sun, Scene, Lonely hours och Downtown.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Spike kan bli svår för Rod Stewart!

Nästa inlägg

Ny lista: Carnal Agony-Wallin vill slakta en drake ...

Senaste om Jake Bugg